Senaste inläggen
Kategorier Arkiv Länkar
RSS 2.0


bloglovin

Drogfritt på scientologvis

Jag får börja med ett erkännande om att jag inte vet mycket om scientologin men jag har inte fått jättebra intryck av det jag hittills läst och hört. Det senaste jag läste som hade med dem att göra var det om hur Drogfritt och Alexander Breeze hade kopplingar till scientoligin. Alexander Breeze jobbar heltid för Drogfritt med att föreläsa om droger för bland annat skolungdomar och företag. Drogfritt säger sig vara religiöst och politiskt obundet men det har nu kommit fram att de har kopplingar till scientoligin genom Narconon.

Narconon sysslar med drogrehabiltereing utifrån scientologins filosofi och metoder vilka är utdömda av Socialstyrelsen på grund av att de är ovetenskapliga. Som till exempel en metod att man ska svettas ur drogerna genom bastubad. Drogfritt grundar sina föreläsningar enligt Narconons modell och både ordföranden och flera anställda hos Drogfritt är scientologer.

Scientologin är i Sverige av relionsstatus medan i Frankrike har de sektstatus. Inte nog med att denna församling av människor avlönas med hjälp av våra skattepengar då många skolor köper in deras föreläsningar utan föreläsningarna innehåller också faktafel. När något innehåller faktafel och ungdomar lär sig om hur farligt det är med droger så rubbas förtroendet för drogföreläsningar när de senare kommer på att det varit lögn. Det är viktigt att det som lärs ut till våra ungdomar har vetenskapliga grunder.

I många fall har jag själv märkt att det är mycket propaganda innehållande faktafel och dylikt när det gäller svensk drogpolitik. Det behövs mer papper på vad som är sant och det behöver komma fram vad som är sant och inte, för först då kan den enskilda individen veta vad som är rätt och fel.

När det gäller vilka som ska föreläsa på våra skolor så borde man noga kontrollera vilka det är som ska föreläsa. Någon bör vara med på föreläsningen och att lärarna själva ska läsa på innan. Om det förekommer faktafel ska läraren vara påläst och kunna kontra, eventuellt i efterhand kontrollera vissa uppgifter och inte tro blint på föreläsaren. Det är ju tydligt efter det som nu kommit fram.

Läs mer om ämnet på SvD
Kommentarer


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback