Senaste inläggen
Kategorier Arkiv Länkar
RSS 2.0


bloglovin

Svunna tider från Elleholm

Jag minns alla dessa tider, mina tonår, de somrar jag spenderade ute, alla nätter jag sov i tält, på en klippa eller vid en brasa, i naturen.

Man lastade tält, liggunderlag, sovsäck och självklart någonting att grilla innan man hoppade på cykeln eller mopeden och begav sig mot Elleholm och havet. Ett gäng med galna och roliga vänner hade man med sig och vad som helst kunde hända. Man kom fram och började genast leta virke till elden för där skulle finnas så det räckte hela natten, efter det skulle tälten sättas upp och var man sugen kunde man ta sig ett dopp i havet. I början letade vi virke i skogen runt i kring men efter ett tag hittade vi ett ställe där vi enkelt kunde stjäla lite ved, inte helt rätt kanske men vad gör man när man är 14 år, jo man löser problemet.

Vi anordnade spökrundor där några stycken gick ut i skogen mitt i natten för att gömma sig och resten gick sedan in efter för att bli skrämda. Man klättrade upp i träd mitt i natten för att hoppa ner precis bredvid, man gömde sig på marken för att slita någon i fötterna och så klart hände det att man slog sig eftersom allt blir lite svårare i mörker. Det var tur man varit där förut och visste hur skogen såg ut. Vissa var mer skrämda än andra, glömmer aldrig en som var så rädd att han tog med sig yxan när det var hans tur att bli skrämd. Han gick med yxan i högsta hugg, skrek och hade verkligen panik skrivet i pannan. Så här i efterhand var det ju tur att ingen hoppade fram framför honom den gången, för det kunde slutat riktigt illa.

När man på kvällen ville ta det lite lugnt, solen hade gått ner och det var några grader svalare i luften så var det riktigt skönt att lägga sig på de solvärmda klipporna. Man kunde ligga där och bara titta upp i himlen för att förundras över hur vacker en stjärnklar himmel kan vara, vågorna skvalpar lätt mot stranden och klipporna, vinden brusar i löven ovanför, någon fågel kvittrar och så de där irriterande kompisarna som skriker runt dig. Det var livet, just då.

Självklart grillades det flera gånger under natten och efter många timmar i skogen så blir man hungrig. Vissa grillade sin korv lite väl länge som till exempel en kompis som åt en förkolnad korv. Den var svart, jag menar verkligen svart efter att den legat i elden ett tag, men han gav sig f*n på att den skulle ätas upp. Han plockade fram kniven och började skära bort det svarta och tillslut så hittade han en strimma av kött i mitten av korven som inte var svart, då plockade han fram ketchupen och började äta. Jag tror inte det var gott.

Framåt småtimmarna när det var som kallast så var det klart svårast att hålla elden igång utav två anledningar, vi var trötta och virket började ta slut. Vad passar då bättre än att få lite mat i sig? Problemet var bara att det mesta nu var uppätet så vi var tvungna att få tag i mer. Fem kilometer bort fanns ett bageri som lagom till vår hunger hade nybakat bröd och kakor så den som hade moped fick ta med sig en person för att införskaffa mer föda. Stället vi handlade på hette Gösta's bröd men blev efter en rolig kommentar från en av deltagarna omdöpt till StjärtGöstas SkitBröd.

Jag kommer alltid att minnas dessa svunna tider och jag längtar ibland tillbaka dit. Men jag kommer aldrig mer att uppleva detsamma utan jag får istället sikta på framtiden för även där finns mycket att hämta.Kommentarer


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback