RSS 2.0

Mekdag

Eftersom hel och halvljuset på moppen varit sönder så har jag idag fixat det. Det tog lite tid eftersom jag visste hur f*nken jag skulle komma åt lampan, men det löste sig. Fick av med en av kåporna där framme, själva lampan var sprucken så det var inte konstigt den inte fungerade. Fyllde även på lite olja, ska göra ett oljebyte en dag och då byta filtret också var det tänkt, likaså för växellådsoljan så kanske den rullar ännu bättre. Rensa luftfiltret kan också vara bra. Allt sådant lätt kan man ju fixa själv, annars kan man ju lämna in den men då kostar det väl en del pengar.

Ska även städa ur bilen mer, köra och slänga grejor som bagaget är fullt utav. Sen städa och tvätta sen kommer det att komma ut en annons på Blocket.

Kanske Langos till middag då?

Ha att!
Helgrapport

Då var det dags för lite helgrapportering. I fredags efter jobb så blev det Möllan med de underbara kollegorna från det nya jobbet. Det var många skratt och glada leenden hela kvällen. Det blev ett antal öl för min del och senare på kvällen blev det Stortorget för att lyssna på Perikles och dansa lite. Träffade där på Danne o Patricia som jag inte träffat på väldigt länge! Ja iallafall så kom jag hem till slut och gick och la mig.

Lördagen började med vätskebrist! Kom på att jag dagen innan blivit inbjuden på bröllop med Joyce, en kollega från Hemköp, i Saxtorp. Ett danskt par som hon känner skulle gifta sig, de var förre detta stamkunder på Hemköp. Så lördagen var full med skratt (när jag förstod vad de sa, är inte så haj på danska) och massor av god mat. Men kvällen var nykter då jag körde bilen när vi sedan skulle hem. Tidigt i säng den kvällen, runt 23 om jag inte minns fel.

Vaknade på söndagsmorgonen och började med att gå och köpa toalettpapper och mjölk, efter frukost förstås. När jag sedan kom upp och skulle packa upp toapappret så märkte jag att jag inte fått med något toalettpapper, jag hade råkat köpa hushållspapper! Jaja, papper som papper. Sen blev det lite plock och diskande här hemma innan jag stack till jobbet och hämtade min moped. Snart kom Emma till Malmö, så jag begav mig till Södervärn och laddade busskortet innan jag köpte ett par folköl och gick hem till Emma. Åkte in till stan runt 19 och mötte upp Nilo för att ta en bit festivalmat tillsammans. Det blev något som skulle vara Orientalisk BBQ men det var inte mycket att hurra för. Får bli en langos nästa gång.

Tog en öl på Lilla torg innan vi mötte upp Louise utanför Max för att lyssna på Veronica Maggio. Fick dock inte bästa platsen, såg ingenting men vi hörde iaf. Så mycket folk där va!!

Nu är det måndag igen, sitter just nu med frukosten medans första maskinerna i källaren är igång. En shake och en kopp te.

Ha det finast!
Morgontofflor och en folkis

Hej gott folk!
Har glömt vad jag skrev om sist och orkar inte uppdatera mig själv, jag bara skriver nu. Så, då var man särbo. I lördags tog vi det mesta av Emmas saker, möbler och annat och körde iväg till hennes nya lya på Aspgatan, det ligger vid Lindgatan ;) Så nu känns en stor trea väldigt stort och framförallt tomt. Men jag har det viktigaste, internet och en säng! Nä jag har faktiskt lite mer än så fast än så länge är det inte direkt hemtrevligt men det kommer inte att bli jättehemtrevligt här då jag ska flytta så det känns väldigt onödigt att göra hål i väggarna, asa massa möbler och dylikt. Så jag väntar till jag får tag i den nya lyan vilket blir 1 oktober som det ser ut just nu. Men åter till vad jag har, soffa, soffbord, säng, köksmöbler och ett skrivbord. En massa byråer har jag också och en bokhylla så jag har så jag kan inreda ett hem iaf om än jag ska byta ut en del möbler så det matchar och passar och blir snyggt. Men det får vänta tills nya lyan.

Nya jobbet rullar på bra och vi har kul på jobbet. Var i fredags på Carib Kreol med Peter (ny kollega) och hans fästmö, efter det gick vi upp till deras lya precis vid Möllan och tog ett par glas vin. En trevlig, lugn och tidig kväll för min del. Emma rullade hem lite senare på kvällen/natten några timmar innan det var dags att stiga upp för att påbörja flytten.

Har även vridit upp min "koko"-klocka... Så det plingar mysigt varje hel och halv timme.

Sitter just nu vid mitt skrivbord i mina nya morgontofflor som jag inhandlade på IKEA för 19:- och en folköl och uppdaterar min blogg. Sen ska jag nog skrubba lite toalettgolv, så satans äckligt efter katternas bajslåda. Ursäkta språket.

Nästa vecka åker nog bilen upp på blocket.se, ska bara städa ur den och tvätta först. Emma sa att hon gärna ville göra det ;)


Ha att gött!
Snart andra veckan...

...på min praktik gången och det känns bra. Börjar komma in i arbetet och min handledare sitter mest bredvid utan att lägga sig i och jag klarar mig bra utan att fråga om allt hela tiden. Har haft tur att det har börjat med ett lugnt arbetstempo av den anledningen att det är många som jobbar samtidigt nu under utbildningen så att man hinner fråga och prata mellan samtalen. En del härliga förmåner har man också nu när man jobbar på Polisen, till exempel tillgång till gym, gympasal, bastu med mera. Har nu varit på gymmet fyra gånger sedan jag började, och första gången var förra veckan, torsdagen tror jag att det var.

Det med gym på jobbet passar ju utmärkt nu när jag har bestämt mig för en förändring som jag skrev om i förra inlägget. Sätta igång på kalorierna genom att öka min träning och motion, bygga upp lite muskelmassa vilket också hjälper till med kaloriförbränningen. Och man blir så nöjd efteråt, man mår fysisk så mycket bättre när man rör på sig. Det vet jag sedan tidigare men jag har alltid träna i perioder, ska försöka hålla ett mer jämnt tempo en framtid framöver. Kanske lite hårdare i början för att komma igång med min kropp.

Återkommer med resultat!


Ha det bäst!
Nu är det dags för förändring! Har ju till...

Nu är det dags för förändring! Har ju tillgång till gratis gym på jobbet så nu ska det fixas. Väger nu mer än någonsin, över 80kg! Har alltså gått upp 6kg denna våren. Och det är inte bara muskler om vi säger så utan mitt bukfett. De säger att ölmagen är en myt, jag lovar att det är den inte. Mer öl mindre cykel är lika med viktökning. Fixar vi det? Jajemen jag är på g. Ha det bäst!