RSS 2.0

Åh, äntligen över

Då var julen över. Skönt. Sitter just nu på tåget på väg hem till Malmö igen. En riktigt mysig julafton blev det, barnen är för goa! Juldagen spenderades med min underbara far där det bjöds på porterstek vilket han gör väldigt bra, hans ess. Kvällen spenderades med galna, glada och gamla vänner från kommunen. Hamnade på Compagniet i Karlshamn som sig bör. Tradition, typ. Men denna gången var jag lite öm dagen efter pga en incident på gatan. Annandagen var lugn, lite hos far och resten hemma i Galleryda.

Fråga: Vad händer på nyårsafton?

Kram på er!
Då är det snart jul, visst..?

Hej allihopa!

Ligger just nu i sängen hemma hos mor min, eller rättare sagt i stugan på deras tomt. Inget rinnande vatten så blir jag nödig får jag ut o ställa mig runt hörnet, känns ju rätt bra. Tog tåget upp direkt efter jobbet idag så landade i Mörrum kvart över åtta där mamma hämtade upp mig från tåget. Sen kom även min syster Petra med man och ungar, trötta ungar, ner från Gråbo (utanför Gbg). Lite glögg och lugn och ro framför TVn. Det är en lite uppdatering om vad som händer mig just nu. Bloggar från luren så ni vet, om det är lite stavfel.

Ha en underbar dag alla!

/M
En bra helg.

Har verkligen haft en trevlig helg. Jobbade till 19.30 i fredags och blev upphämtad av Sanne efter jobb sedan har helgen rullat på. En lugn och trevlig fredagskväll blev det, vi skaffade oss lite mat från grillen och drack vin och skrattade hela kvällen, blev rätt tidigt ändå, i mina mått mätt. På lördagen spenderade jag några timmar på stan på mitt livs första volontärsuppdrag. Det var väldigt roligt, mötte en del folk, delade flyers, pratade med några fast inte så länge då det inte är så många som är sugna på att stå stilla i kylan.

Efter det så begav jag mig hemåt och lämnade mopeden och tog bussen till Värnhem och hälsade lite på de gamla kollegorna på Hemköp innan jag begav mig in och påbörjade årets julhandel. Blev ett par klappar. Sen så åkte jag och Sanne hem till mitt igen och började laga lite mat, gryta med röd curry, grönsaker och kyckling. Och så klart lite ris till det. Så blev det ännu en kväll av vin, skratt och skojigheter. Vi kom inte iväg någonstans utan stannade bara hemma men vi hade verkligen trevligt.

Söndagen bestod också av en del julklappshandel så nu är det klart, har bara en födelsedagspresent att fixa med. Tanken var att jag idag skulle vara i säng innan 01, får se hur det blir med det, har en halvtimme på mig. Kvällen har spenderats framför datorn väldigt mycket varvat med tvättstuga och tvättvikningen som hör till.


Ha d gott

/ Hippo
Torsdag idag, ja..

Torsdag var det visst. Ibland låter man tiden bara gå åt till sådant som egentligen inte får livet att gå framåt men som ändå kan vara trevligt. Som inatt, satt uppe ganska länge innan jag somnade in och vaknade runt 13 idag vilket gör att även denna dagen kommer att vara fullspäckad. Måste städa, handla och sen ikväll ska jag gå på Tankesmedjangalan på Moriskan i Malmö. Följ gärna med mig. Det börjar 20.00.

Jaja, nu har jag ätit lunch-frukost och ska väl börja på dagen genom att diska och bära ut skräp, sådant intressant ni verkligen bryr er om, eller kanske inte.

Sen måste jag vända på dygnet, jobbar dag i morgon.

Musikhjälpen

Var idag på julbord, en alkoholfri variant, och var då hemma runt 22 för att komma på att jag var ju sugen på lite party eftersom för mig är det lördag. Inget party blev det så satte mig framför datorn, startade Musikhjälpen för att se lite på Gina som vid 00 fick besök av Sara Varga. Vet knappt vem Sara är och samtalsämena har väl inte varit super för min smak men gillar musiken och det har varit full fart på twitter. Mycket trevligt folk som håller sig vakna inatt. Tack till Twitter, även om det var lite strul där runt 23 då jag inte lyckades komma in.

Imorgon ska det fixas, städas och plockas mer här hemma. Ska se om jag hinner tvätta lite. Peter vill dricka öl kl 14, kanske. Sen på kvällen ska jag till Tankesmedjangalan på Moriskan i Malmö, 80:- i inträde och pengarna går till Musikhjälpen. Hade även planerat att få mig ett lyft av Emma Knyckare!

Saknar du mina inlägg?

Följ mig på Twitter. Där händer det saker varje dag. Men jag kommer att skriva här också, men det kommer som förut att komma i perioder. Men välkommen till twitter, annars syns vi kanske till jul.Krama nästa person du ser

Angående högerextremism. Kan förstå att människor blir upprörda, irriterade och vad de nu blir ibland. Men det de borde vara upprörda över är hur alla vardagsrasister skjuter invandrare och de med invandrarbakgrund ut ur samhället. Segregation är ett problem på många ställen och det finns ett antal faktorer till det. En del är att människor inte ser varandra som likar, det första de ser är olikheterna. Jag ser också olikheterna, men jag ser på dem med nyfikenhet, aldrig förakt. Vart kommer du ifrån? Kan vara en intressant fråga, men inte den första jag ställer. Vart man kommer ifrån är en del av ens identitet, men det är även vart man bor, vad man jobbar med, hur gammal man är och mycket annat. Krama nästa person du ser, spelar ingen roll vem det är. Sprid kärlek!
Det var inte detta Uppdrag granskning handlade om men det är det som jag kom att tänka på nu när jag öppnade bloggen. En intressant fråga i sig och det behöver diskuteras. Människor behöver förstå värdet på människor!

Se gärna avsnittet, klicka här!