RSS 2.0

Måndag

Så då var man hemma igen. Har varit borta sen lördagkväll.

Lördagen
Åkte till högskolan och filmade teaterrep som jag ska klippa ihop en liten trailer av. Åkte sedan tillbaka mot centrum och mötte upp Nizze o Josse på Clas Ohlsson. Sedan hoppade vi på bussen och åkte hemåt mitt igen. Diskuterade lite vad vi skulle göra först och bestämde oss för att åka till Oxie där Josses mormors syster bor och vi hade blivit inbjudna till middag. Försökte hjälpa henne att få igång några av hennes alla lysrör, gick inte jättebra. Sen åt vi, potatis med en gryta med kött och lite glass och bär till efterrätt. Sen åkte vi till IKEA, de skulle kolla lite på garderober och gardiner. Åkte hem igen och satte igång med lite Guitar Hero igen och öppnade första ölen. Sen hände nåt tråkigt, de åkte tillbaka till Mörrum, eller ja Granefors. Så jag satte på lite musik och tog några öl till och åkte sedan in och mötte upp Danne och Roger på T.G.I. Fridays vid lilla torg. Satt och snackade skit och hade trevligt! Sedan kom tjejerna också, Patricia, Emelie och Caroline och med sig hade de även Tommy. När kvällen började gå mot sitt slut så gick vi och tog en kebab och sedan mot bussen vid Triangeln. Hoppade på bussen och skickade ett sms till Emma och undrade om hon var vaken, när jag åkt förbi där hon bor så fick jag svar. Så hoppade av vid Fosievägen och gick tillbaka en bit och upp till Emma!

Söndagen
Hände inte mycket för min del, nästan ;-). Vi gick ut och åt brunch och skulle upp o lägga oss och mysa. Men Emma fick tyvärr annat att göra så hon stack iväg några timmar medans jag slumrade på soffan framför Pirates of the Caribbean. Stannade där hela dagen och kvällen och kom hem först idag.


Idag jobbar jag mellan 15-2030 och imorgon är det flyttdag för Dan o Emeli! Ska bli kul, var ju ett halvår sen sist jag hjälpte nån att flytta :-)
Ha en bra dag!!



Finbesök

Hej alla glada! Nu är Nizze o Josse nere hos mig. Jag jobbade till 2030 sen åkte vi hem till mig. Öppnade ett par öl och satte oss i soffan, snackade lite, satte på TVn. Efter en stund så började vi spela Guitar Hero, Nizze är rätt duktig, på beginner-nivå. Haft lite härliga skratt och en lugn och trevlig kväll. Nu ligger de på madrassen i vardagsrummet på luftmadrassen och pratar och jag ligger i sängen ensam... Önskar att Emma vore här. Vet inte vad hon håller på med just nu...

Imorgon ska jag filma repet av teatern och försöka få ihop en duglig liten teaser. Kommer förmodligen att komma upp här också. Nu ska jag snart sova. Ha en underbar dag! (När ni nu läser detta...?)



Torsdag - Goda nyheter inför helgen!

Nu var det för längesen jag uppdaterade, skulle göra det i helgen men det blev inte av. Har jobbat en del sedan sist. Ska snart till jobbet igen och ska uppdatera igen ikväll tänkte jag.

I helgen får jag besök!! Nizze kommer äntligen ner och hälsar på! Lyckats lösa så jag slutar tidigare på fredag så de kan komma ner tidigare, slutar då 2030 istället för 23. Har bott i Malmö sedan 2008 och han har inte hälsat på mig en ända gång ännu. Lite ledsen över det men är glad att han äntligen ska komma! Får väl tacka Josse som fått honom att bestämma sig. Hoppas på en trevlig helg, vet inte vad vi ska hitta på men vi kommer nog på något roligt. Blir iaf att laga middag på lördag, kanske ta en öl nånstans på kvällen. Biljard kanske...



Ny vecka - Nya möjligheter

Lämnade inte in Emmas dator men kom fram till att det är laddaren det är fel på, glapp någonstans. Så en ny laddare är vad hon behöver, tills dess har hon min gamla dator.

Igår var jag på Hemköp och jobbade några timmar och på vägen hem åkte jag inom Emma och fick lite mat och tid med henne. Tack för igår älskade! Idag är jag ledig från Hemköp. I morgon ska jag provjobba för Momenta, ska bli väldigt spännande! Om jag kan få jobba några timmar extra hos dem varje dag så är min ekonomi räddad och jag kanske har hittat ett jobb jag vill jobba heltid med.

"Polisen kan förutspå var och när brott ska begås"
Nu vill polisen i Skåne använda sig av datorprogram som räknar ut var brott begås så att polisen kan antingen avvärja eller gripa förövarna/förövaren. De använde det tydligen i samband med skjutningarna mot bussarna i Malmö och resultatet stämde ganska bra med verkligheten. Det är många parametrar som ska stämma överens för att göra en bra uträkning men om det fungerar är det bra, men frågan är vilka brott som kan förutspås. Även rån och överfall? Det är ju inte alltid de är beroende av alla de parametrar som finns i datorprogrammet, utan kanske mer spontant beroende på den personen. Man kan väl omöjligt lägga in parametrar för varje person, deras liv.
Läs mer



Dagen efter

Inte bakfull men det är dagen efter en mycket trevlig kväll. Igår så var det först städning och diskning som stod på schemat. Sen hoppade jag in i duschen och precis när jag kom ut så ringde porttelefonen, Dan o Emeli kom. Började med ett glas vin och Dan satte igång att laga förrätten, det blev en "biff" med palsternacka, potatis och morötter. Mycket god förrätt och en verklig aptitretare. Huvudrätten blev en god bönpaj som Emma lagade (jag gjorde degen som vanligt) och var också mycket god. Efterrätten blev hallonsufflé med lite glass och hemmagjord chokladsås. Den var väldigt god!
Sen spelade vi spelet Tokstolle som vi spelade med Sofie o Anders för ett tag sedan. Dan vann, men jag var inte så långt efter. Men det var roligt. Sedan åkte vi in till stan och drack varsin öl på Spice.

Idag blir det väl att diska undan allt efter igår. Ska även åka med Emma till Mobilia och lämna in hennes dator så att den kan bli fixad. Ha en bra dag!



Lite gnäll

Hej igen på er alla!

Lite att berätta nu. I torsdags hade vi fackmöte på jobbet som varade ganska länge, fick räkna kassan och handlade lite efteråt. Satte mig på cykeln och började cykla hemåt. På N Grängesbergsgatan så cyklade jag på cykelbanan och skulle passera en korsning då jag såg en bil som skulle passera cykelbanan. Såg att han inte hann bromsa utan bara gled vilket jag också gjorde när jag bromsade. En kollision var oundviklig och så small det. Flög över styret och ner i backen! Aj aj... Föraren var snäll och skjutsade hem mig och cykeln. Åkte senare in till sjukhuset för kontroll, fick röntga benet men det var inget större fel på mig så jag fick åka hem vid fyratiden. Sov mer eller mindre till tolv igår och sedan ville polisen träffa mig så de kom hem och satt vid bordet och snackade en stund. Sen fick jag ta bussen till jobbet, vilket tog längre tid än cykel. Jobbade lite långsammare men det gick rätt bra ändå, trots smärta i kroppen som blev värre ju längre kvällen gick.

Som sagt så har Emma nu flyttat till en annan lägenhet tillfälligt så jag bor ju själv nu, har dock knappt märkt något mer än nattetid eftersom jag har jobbat sen hon stack. Men det känns tomt och ensamt, men underbart när jag får träffa henne. Hon är så vacker! Men idag kommer hon då vi ska ha middag med Dan o Emeli. Ska bli en trevlig kväll. Så nu måste jag städa diska och duscha. Hoppas bara jag klarar av det utan att det gör för ont. Ha en underbar helg till er alla!



*host host*

Idag är jag hemma från jobbet. Hade feber igår och har hosta rätt mycket de senaste dagarna, blodsmak i munnen i mellan åt. Men måste gå till jobbet imorgon, har inte råd att vara hemma för mycket.

Igår kväll körde Emma bort massa kläder till Johannas lägenhet där hon ska bo de närmaste månaderna. Snart är jag ensam i vår trea, får se hur det kommer att gå.<br>

Älskar dig Emma!



Måndag

Helgen
Då har man jobbat i helgen. I fredags var jag dock hemma hos Peter en stund och tog ett par öl sen gick vi till Inkonst på den nya klubben som hade premiär. Dansade en massa och hade kul, Paula, Louise var också där. Reza med. När vi hade dansat en stund märkte jag att det var ovanligt varmt, kom på att jag hade mina underställsbyxor på mig. De tittade lustigt på mig när jag lämnade in dem i garderoben.


Idag
Idag har jag varit ledig från jobbet men mest hostat. Emma är på väg hem snart. Då tänkte hon börja sin flytt. Emma ska passa en lägenhet så jag kommer vara gräsänkling i cirka tre månader. Hoppas verkligen att det kommer att gå bra. Får väl köpa lite blommor och massageolja och hälsa på henne. Jag kommer försöka jobba mer, alltså börja tidigare på dagarna så jag får lite fler timmar.

Håller på att läsa boken "Äntligen icke-rökare!". Med andra ord, jag ska sluta röka. Boken verkar väldigt bra, närmar mig mitten så denna veckan kommer det förmodligen att ske. Verkar väldigt intressant då, får en annan bild på hur rökning ser ut.

Jobb
Förresten, jag skulle ju på anställningsintervju i fredags. När jag kom dit så ringde jag på porttelefonen men ingen svarade. Så jag kollade mailen eftersom hon skickat sina kontaktuppgifter och ringde de numren som stod där, inget svar. Gick in på företagets hemsida och provade ringa ett par nummer som stod där, "Telia kundbesked. Numret är inte längre tillgängligt" eller vad de nu säger. Jaha... Så gick det med den arbetsintervjun. Inget extrajobb på gång ännu då.



Trettondagshelg

För vissa är det långhelg, men inte för mig. Jobbar hela helgen, kväll givetvis! Hoppas ni som är lediga njuter för det hade jag gjort.

Så vad har hänt i början på detta året då. Inte så mycket. Jag har jobbat, tvättat och städat lite här hemma fast det måste jag nog fortsätta med för här ser fortfarande stökigt ut. I Onsdags skickade jag ett mail på ett extrajobb, några timmar senare ringde de och ville ha mig på intervju, idag. Så klockan 13.30 så ska jag på anställningsintervju, återkommer med resultat om det. Efter det jobbar jag 15-19.30 på Hemköp. Jag jobbar 30 timmar i veckan på mitt nuvarande arbete och jag har ett par timmar över då och då som jag kan lägga på ett jobb så jag kan få lite extra pengar i fickan. Wish me luck!

Önskar er alla en trevlig helg!


Gjorde en trailer för Kärleken Dominerar i höstas och ska eventuellt göra en för kommande teater. Se trailern!



Nyårshelgen

Hej igen alla glada människor!

Nyårsafton jobbade jag mellan 10:10-19:15. Hoppade in i bilen och började bege mig hemåt för att hämta lite grejor Emma hade glömt. Körde hem till Sofie o Anders för en trevlig och god middag med familjen Bengtsson, Jag, Emma, Marie, Leif, Sofie och Anders. Elton var också med så klart den galna glada hunden. Började med en förätt bestående av grön ärtsoppa och chilimarinerade räkor. Sedan var det dags för huvudrätten som var fläskfilé och hackebackspotatis med lite grönsaker till och Jensens favoritsås. Se bilderna och mumsa! Efterrätten var en jordgubbssufflé gjord av min älskade med vaniljglass.



Efter maten så spelade vi spelet där man sätter en lapp i pannan och ska gissa vem man är genom att svara ja och nej frågor. Jag är ju usel på kändisar så det gick inte så bra för mig men kul var det. Kom inte ihåg vilken jag var första omgången men andra var jag tydligen Benny Andersson. Klarade inte av någon av dem dock.

Årets första dag började på en luftmadrass hemma hos Sofie o Anders. La oss ganska tidigt så fick sova en hel natt, skönt. Upp och hoppa o äta frukost sedan iväg hem en sväng och fixa innan jobbet. Började jobba klockan två till elva. Sen söndagen var lugn och skön.



2011

Då var det ett nytt år och jag har redan hamnat efter i mitt bloggande. Jag hinner med att blogg på Facebook och Twitter om ni vill följa mig där. Sen jag bloggade sist har det varit jul och till och med blivit ett helt nytt år. Torsdagen 23e åkte vi till Mörrum efter mitt jobb vid cirka 2030.

Julafton sov vi ut och sen åkte jag ner till min mor och hämtade lite klappar och träffade mormor. Sedan åkte vi till Svängsta för att hälsa på min far! Lite julfika med ballerina och kaffe sen kom farmor så jag fick träffa henne också! Sen åkte vi hem till Emmas föräldrar igen och satte igång årets julafton med glögg, julbord och trevligheter. Sen kom Tomten och hälsade på, fast jag missade honom (var och köpte tidningen). Massor av fina och bra klappar fick vi också!

Juldagen var vi hos pappa, åkte dit vid middag ungefär. Lite mat och trevligt hade vi, med härliga ungar och underbara familjemedlemmar. Senare åkte vi in till Karlshamn och gick till Compagniet, efter förfesten hos Nizzes bror. Massor av dans och roligheter tills vi skulle därifrån. Skulle sova med Emma hos Elle men hon svarade inte i sin telefon. Slutade med att jag åkte med till Mörrum och skulle sova hos Nizze men gick upp till bror min i samma trappa och somnade i soffan där.

Annandagen började tidigt med att jag vaknade i soffan hos Victor och var orolig för Emma. Började ringa henne igen och hon vägrade svara. Nån timme senare ringde Elle och sa att Emma var där och att hon glömt sin handväska i garderoben på Compagniet. Då var jag lugn och somnade igen. Vaknade vid elvatiden och gick ner till Nizze och hämtade min jacka och gick bort till Mormor och fick julbord till frukost! Mormor är underbar! Sen fick jag låna Victors bil för att hämta Emma i stan eftersom att bilnyckeln låg i väskan som var kvar på Compagniet. Då körde vi till Emmas mormor för lutfisk! Sen försökte vi få tag i Emmas väska och jag fick ringa till jobbet för att fixa så nån annan jobbade för mig på måndagen.

27e december var vi kvar i Mörrum eftersom det strulade till sig dagen innan. Åkte till Karlshamn och köpte ett par byxor och sedan hem till Mormor för födelsedagsfika. Träffade kusiner som jag sällan träffar och deras ungar en stund och lite kaka och tårta. Sen åkte vi upp till Emmas igen för mer födelsedagsfika för Emmas syster innan vi åkte tillbaka till Malmö.