RSS 2.0

Framme i Åre

Resan mot Åre började klockan 06:04. Det var då Nizze la i backen och började köra från Granefors. Vi stannade på McD för lite frukost strax efter nio någon gång och sen körde vi förbi Stockholm upp till Gävle där vi tog nästa rast. Efter en lunch bestående av kotlettrad med stekt potatis körde vi vidare.

I Bollnäs fyllde vi på tanken med diesel och upptäckte till vår förvåning att det slutat att regna. Hela vägen från Granefors till Bollnäs bestod av regn, regn och regn. Att köra i sådant väder gör en trött i huvudet så vi bytte förare nångång. Efter ett stopp i Östersund körde vi vidare mot Åre.

På vägen hit diskuterade vi var vi skulle sova. Vi hade hela tiden sagt att vi skulle sova i bilen men Nizze började bli orolig för kylan så vi hittade ett hostel där jag nu ligger och skriver. Efter en middag på restaurangen Broken är vi tillbaka i rummet och Nizze har redan somnat. Vaken ligger jag, ensam i sängen med min vän snosande i den andra. Ganska fridfullt.

Imorgon ska det cyklas och vi hoppas på så få benbrott som möjligt. Ha det finast!
Nästa: Granefors

 
Ikväll åker jag tåget mot Blekinge för att spendera natten i Granefors. Tidigt imorgon åker jag och min kära vän mot Åre där vi ska ta udd upp för backarna med lift och sedan överleva nedfärden på två hjul. Det kommer bli en rolig utflykt, paddan är laddad med soptipp, serier och filmer. Vi ska skratta, sjunga falskt och slå på varandra lite lätt, så där som vänner gör.
 
Vill ni se vad vi hittar på för dumheter så följ mig på Twitter och instagram. Kanske kommer lite grejor på Facebook också, många av er hänger kanske där oftare. 
 
Håll tummarna för att jag överlever nerförbackarna ;)
 
Over and outÖlprovarkväll

Igår kväll satt jag hemma hos Peter och hade ölprovarkväll. Efter 18 öl, en pizza och lite snacks var jag mycket nöjd. Tack mina vänner! Vi hade köpt sex öl var, olika, men lyckades bara att få en dubblett vilket jag tycker var lite fascinerande. Vi betygsatte inte dem men självklart tyckte vi till. Jämförde färgen med morgonurinen med mera.
 
Här är listan på alla ölen:
Zomer
Duvel
Innis &Gun rum finish
Liberty ale
1698
Malmö brygghus cacao-porter
Maredsous
Old gold
VB x 2
Sailor beer
Nils Oscar rökporter
Singha
Coopers brewery best extra stout
Belhave Wee Heavy
Samuel Adams Black Lager
AmbarNästan i hamn

Då var lägenheten vår och om en månad kommer jag att flytta ihop med Lexi och Linus. Det kommer bli så spännande och roligt, verkligen längtat efter detta. Igår kom beskedet, vi hade tilldelats lägenheten. Vi väntar bara på ett papper sen är kontraktet vårt.
 
Så fort det är klart kommer jag att säga upp min nuvarande lägenhet. Eftersom jag har tre månaders uppsägningstid kommer jag att göra allt för att marknadsföra lägenheten och få så många sökanden som möjligt som är beredda att flytta in redan vid månadsskiftet. Dubbel hyra vill jag slippa.
 
Den första oktober får vi tillträde till lägenheten, ska försöka komma in redan den sista så det blir en söndag istället för måndag. Första oktober börjar också utbildning på jobbet som varar ett par månader framåt, mycket som händer i höst. Älskar när livet inte står stilla.
 
Skrivit om lägenheten innan så det ska jag skippa. Men hur kul vi ska ha, hur fint det kommer bli, hemtrevligt! Linus soffa och coasters, Lexis köksgrejor och kistor och så mina byråer och köksbord. Lite av varje från var och en. En inventarielista ska skrivas, allt diskuteras igenom, hur vi ska lägga upp fest- och sovschemat. 
 
Positiv stämning i inlägget idag!Rakat eller inte?

Kommer ni ihåg #hairriot? Under Melodifestivalen råkade en kvinnlig hårig armhåla komma i rutan. Det blev ett nedrans liv om det. Först har vi alla de som tycker att genom att man föds till kvinna får man också en plikt att hålla sina armhålor renrakade. Sen har vi de som tycker att de som tycker som ovan nämnda har helt fel. Jag tillhör den senare kategorin.
 
Man föds med hår på kroppen så det är helt naturligt att det ska vara där. Sen har det blivit en trend att kvinnor ska raka sig både här och där medan vi män kan springa runt hur håriga vi vill. Rättvist? Knappast! Om man rakar sig under armarna får man gärna göra det, det som räknas är anledningen till varför. Vill man det själv är det helt ok men då ska man också fundera på varför man vill det. Är det för att trenden säger det, för att man blir retad och hånad om man inte gör det eller är det för man tycker det känns bättre?
 
Idag rakade jag mig under armarna. Varför? Jag har hört att det känns fräschare plus att jag vill prova hur det känns och är. Likadant som ni kan testa att låta det växa ut kan jag prova att raka det. Det är det som är så bra med hår, det växer ut och man kan alltid ändra sig. Det är ju inte som andra kroppsliga ingrepp som styrs av olika krafter, som omskärning.
 
En annan sak. Att inte raka sig under armarna som kvinna är inte att ta ställning utan det handlar om ett enskilt val som ingen utifrån vet någonting om.Inlåst bland soporna - igen

Ännu en gång låste jag in mig i miljöhuset. I morgon bör jag ringa för att felanmäla.

Det blåste lite när jag bar ut soporna innan så jag höll hela tiden ögonen på dörren så den inte skulle blåsa igen och jag fångade den en gång. Nästa gång hann jag inte så då stod jag där, hjälplös.

Förbi kommer det ett par stycken gående som jag ropar på samtidigt som det kommer en på cykel förbi, det var samma tjej som släppte ut mig förra gången. Jag undrar vad hon tänker. "Är han korkad eller? Varför stänger han när han vet att det inte fungerar?" Hoppas att hon utnyttjar historien och skrattar åt mig när jag inte ser för det hade jag gjort.

Bjud på dig själv och låt andra skratta, skratt är bra.Fylla och festival

Vilken festival det har varit. Var bara hemma en dag och det var i onsdags annars har jag varit inne på festivalen. Det har resulterat i en del promille, sena kvällar och mindre sömn. Det hela avslutades med sena timmar på golvet hemma hos Linus. Tog en taxi till Möllan och köpte burgare på Sibylla till Linus och mig. Jag fixade käk och han fixade öl, bra deal.

Trots att jag skulle jobba idag lyckades Linus hålla mig kvar till kl fem på morgonen då jag tog mig hem. Så vaknade inte jätteutvilad idag men va fan. Linus är kul att hänga med och det ska bli kul när vi lyckas hitta ett boende tillsammans! Bara de jävla värdarna vill ha oss nån gång!!
Lägenhetsvisning

Då var man hemkommen från lägenhetsvisningen inne i stan. Belägen på Norregatan nära Caroli ligger en fyra med tre sovrum och ett vardagsrum som eventuellt kommer att bli mitt framtida hem. De tre sovrummen låg helt separerat från varandra så man slipper bo vägg i vägg med de andra. Köket bestod av en avdelning för diskbänk, spis och sådant och en avdelning för köksbord.
 
I anslutning till matsalsrummet låg ett av sovrummen, i hallen fanns där två toaletter varav ett med badkar. I slutet av hallen var där en klädkammare rakt fram, till vänster ännu ett sovrum och till höger vardagsrummet med en balkong i hörnan. De tredje sovrummet låg bredvid vardagsrummet med dörren mot hallen. Den var väldigt fräsch så vi kommer att tacka ja.
 
Nu ska jag kontakta Heimstaden för att se om jag kan hyra ut nuvarande boende i andrahand med anledning "provbo".Nostalgi med Timbuktu

Har de senaste dagarna kommit i en sväng med gamla låtar av Timbuktu. Kul med nostalgi, minns tillbaka, får minnesbilder av olika tillfällen. Han har gjort mycket bra musik och han gör mycket bra musik fortfarande idag. Kommer ihåg när jag körde runt i min lilla Honda och lyssnade på så hög musik att högtalarna höll på att trilla ut. Ju fortare man körde desto mer behövde man höja för att höra, så är det med de äldre bilarna. När jag sedan skaffade mig min Volvo utan högtalare och radio spelade jag från mobilen, genast sämre ljud. Det är såna minnen som kommer tillbaka.

På torsdag är det dags att se Timbuktu & Damn! på Stortorget, de spelar efter Kapten Röd och det ska bli kul att se dem båda, flera år sen sist. Kapten Röd såg jag sist 2007 tror jag, Timbuktu var ca 10 år sen så det börjar bli dags.

Nu till annat. Om ett par timmar ska vi på lägenhetsvisning inne i stan, på Norregatan. Tyvärr en bit från Möllan men ändå centralt så beroende på hur lägenheten ser ut så tackar vi nog ja. Linus kunde tyvärr inte komma med på visningen men Lexi ska följa med. Verkade varit tre vänner som bott där nu så det verkar ju lovande, kan de kan vi. Lycka till, till oss!
En märklig händelse

 
Helt plötsligt står jag där, med ett automatvapen i händerna och siktar på damen som står framför mig. Hon hotar att skjuta mig. Precis när hon är på väg att trycka in avtryckaren skjuter jag och hon faller till marken. Efter allt som hänt den senaste timmen så var detta ändå ett märkligt slut.
 
Framför mig ligger en äldre kvinna med minst fyra skotthål i bröst och mage. Ångern som sköljer över mig är inte av denna värld. Det blöder inte så mycket, där är bara röda hål. Jag minns inget skrik men hon ålar runt på marken, vaggar fram och tillbaka och man kan se smärtan ta över henne. 
 
När jag sedan ringer 112 svarar en kvinna som även presenterar sig som Anna Thulin på Sydis, vilket inte alls passar in i sammanhanget. Förvirrad går jag ner på knä vid kvinnan och börjar krama henne. Hon pratar men jag minns inte vad som sas, allt är så suddigt. Det sista jag minns är att jag ger henne en puss på munnen. 
 
Sen vaknade jag. John Doe

Min blogg har tydligen avstannat en elden och jag hoppas ni kan förlåta mig. Anledningarna är väl flera. Dålig motivation, lathet, tid med mera men det ska komma några inlägg med jämna mellanrum igen.
 
Nu har jag börjat arbeta dag, förutom inatt. Det känns bra på många sätt att få kvällarna lediga till att göra vad jag vill, det blir mer gjort för mig när jag inte har en tid jag måste passa utan har hela kvällen på mig. Man behöver inte sova  så länge varje natt, ibland är man ledig. Så nu ska det bli mer läsande och skrivande så förhoppningsvis kommer bloggen igår på riktigt igen de närmaste veckorna. Jag vet bara inte vad jag ska skriva. Nu är det helg

Min lugna fredag blev lugn, men jag var inte ensam. Tillsammans med Camilla, Darija och Gio hade vi en mycket trevlig afton. Det började med grillning på min balkong och fortsatte med charader, vilket jag och Gio förlorade. Tror att Darija har något slags sjätte sinne för charader, förra gången var jag med henne och då var vi grymmast.

Nu ska jag snart till Adis nya lägenhet, helsingborgaren som köpt sig en lägenhet i Malmö. Det är en utveckling åt rätt håll.

Ska försöka hinna skriva lite innan jag drar iväg. Nu åter till mitt te.Tjohej vilken full helg

Då har man satt igång perioden då man ska arbeta dagtid istället för kvällar och nätter. Det kommer att bli en omställning i mitt liv och om en månad även en del i ekonomin. Jag hoppas det lilla negative kommer vägas upp av det mycket positiva. Kommer få mer tid till er, mina vänner. Utnyttja lite av det Sommarscen Malmö som är kvar, Malmöfestivalen, Twöls, På besök med mera.

Helgen gick så förbannat fort, kan bero på minnesluckorna. Gjorde två saker i helgen, var full och sov. Sen var den kort också eftersom jag jobbade till 23 i fredags och sedan direkt hoppade in i festen, sov och stack på fest efter frukost. Där bjöds det på strårom, tror inte jag behöver säga mer.

Nu är måndagen snart över och jag hoppas jag kommer sova som ett svin i natt, trött. Ska bli skönt att ha lite lediga kvällar för mig själv, läsa, skriva, dricka vin.

Ha det gott!SDU på Queer People Of Color

På onsdagen skulle hbtq-personer med utlänsk bakgrund samlas på en worksshop som kallades "Queer People Of Color". Där skulle de få prata och diskutera sina erfarenheter om att vara hbtq med utländsk bakgrund. Tror att rasismen i de fallen kan vara ännu mer påträngande eftersom det då finns ytterligare en sak som "inte stämmer överens" med hur rasisterna ser världen.
 
Programpunkten var tänkt att bara välkomna icke-vita hbtq-personer eftersom vissa känner obehag att prata om sina hbtq-erfarenheter inför "vita". Men längst bak satt två ljusa män och ifrågasatte varför de bara ville ha icke-vita personer på plats, de skulle senare visa sig vara från SDU. Volontärer och arrangörer förklarade för dem vad som gällde och till slut fick de kalla på ordningsvakter som avlägsnade de två. De stod sedan utanför och ville att arrangörerna skulle förklara varför de inte fick komma in, men de hade redan fått sin förklaring. Det hela blev väldigt märkligt.
 
Först vill jag säga att jag tycker inte man ska dela på människor i förhållande till ras, någon gång. Men den här gången kan jag förstå att de vill ha det lite mer stängt eftersom de eventuellt ska prata om ganska otrevliga erfarenheter och det vill man inte göra inför vilka som helst. Däremot förstår jag inte varför det ska vara lättare inför icke-vita, alla jobbiga erfarenheter lär inte kommit från bara "vita" personer.
 
Att av de två från SDU komma och förstöra en programpunkt på det sättet är under all kritik. Arrangörerna hade något de ville säga och nå ut med så varför inte låta dem göra det ifred, de har säkert upplevt tillräckligt med obehagligheter som det är. Att efter de redan blivit uteslutna fortsätta att störa genom att ta kontakt med arrangörerna igen, när programmet redan var igång, istället för att acceptera och gå där ifrån. De gjorde det endast för att störa och röra upp en onödig debatt.
 
Att man ska få anordna ett möte och utesluta människor på grund av deras hudfärg tycker de är fel och det håller jag med om men det beror också på kontexten. Det handlade inte om att vita var mindre värda och därför inte välkomna, det handlade inte om att vita ska uteslutas utan de ville ha det så för de medverkandes skull. Något jättebra argument har jag inte eftersom jag inte vet deras grundtanke bakom idén.
 
SDU spelade även in händelsen och efter att ha sett videon blir jag mer upprörd. Ett fredligt möte, varför förstöra? Om det varit andra frågor som skulle diskuteras kan jag förstå dem, men inte denna gången.
 
Vet inte riktigt vad jag ska tycka men nu har jag i alla fall funderat lite.Maktlösheten man känner på cykel genom Malmö

Känslan när man slutar jobba klockan 02 är underbar, i alla fall så länge det är uppehåll. Att cykla genom Malmö, om än i utkanten, vid den tiden är både rogivande och skrämmande. Skrämmande på så vis att man vet aldrig när ögonblicket kommer, plötsligt har man kört över en kanin. Ja, en kanin! De springer som idioter över cykelbanan och ändrar riktning precis framför hjulet. Först höger sen vänster och sen höger igen och allt inom loppet av en halv sekund.

Vilken maktlöshet man har på en cykelsadel i Malmö, en dag kommer jag vara ansvarig för vållande till annan kanins död. Eller något i den stilen.

God natt