RSS 2.0

Bloggen fortsätter på michael-lind.se/blogg

Hej på er alla! För er som följer denna bloggen vill jag nu be er att uppdatera era bokmärken till att istället följa http://michael-lind.se/blogg. Där kommer alla nya inlägg att finnas och även min hemsida. Njut av den nya designen och hör av er om det är några konstigheter.

Ha d gott!Drömde om min hyresvärd

Drömde inatt om min hyresvärd, satte henne på plats via ett telefonsamtal om att jag skulle få bli av med min lägenhet i tid. Tyvärr vet jag inte hur det slutade men jag stod på en balkong och mamma var i rummet innanför dörren av någon anledning. Jag brukar inte vara så hård via telefon, förutom ibland på jobbet, men jag visste precis vad so skulle sägas och när. Jag var rapp i käften.
 
När jag idag ringde till värden för att prata med henne irl hade hon gått på semester, min energi från drömmen försvann. Lägenheten har inte ens kommit ut på hemsidan ännu och det är två veckor sedan jag sa upp lägenheten, jag har inte tid med detta.
 
Nåja, får ringa henne när hon kommer tillbaka. Jag vet ju folk som vill ha lägenheten snarast och som gärna flyttar in 1 oktober men i värsta fall kommer en lägenhet stå tom i två månader. Till vilken nytta? Massor av människor i Malmö söker bostad.18 dagars ledighet

Då var första dagen på min 18 dagars långa ledighet här. Började med att stiga upp före klockan åtta, äta frukost, diska och sedan gå och handla för att vara tillbaka tio över tio. Det känns som jag började min ledighet på fel sätt. Men det kommer bli annorlunda andra dagar, nästa vecka.
 
Ikväll är det dags för möte med blivande roomies där vi ska snacka praktiska saker inför vårt boende tillsammans. Mötet kommer äga rum på Lilla torg, en bit ifrån Möllan men det får gå. Vi bor ju snart alldeles intill.
 
Annat som ska göras under ledigheten är att packa, städa, skriva, läsa och så klart någon fest. Tror jag.

Får självklart inte glömma filmkvällen jag ska ha i morgon kväll. Jag, Camillla och Darija ska se The Hunger Games nu efter att vi läst boken. Det är alltid lika spännande att se en film som baseras på en bok när man läst boken. Mycket som är med i boken kommer aldrig med i filmen vilket kan göra den lite "fattig" men också kan hjälpa till att hänga med i handlingen på ett sätt som inte de andra gör.Hemsidan kommer byta plats

 
Då har jag bestämt mig. Jag kommer flytta min hemsida inklusive blogg till Wordpress. Ni kommer märka när det sker då det kommer bli förändringar i designen. Det kommer förmodligen leda till förbättringar eftersom jag slipper lägga massa tid på att koda hemsidan och istället kan lägga tiden på innehållet.
 
Kanske säger jag till innan bytet sker, kanske inte. Men var inte oroliga, sidan kommer att vara funktionell hela tiden så ni ska inte missa något intressant inlägg. Hoppas bara jag lyckas med att flytta hela bloggen utan problem, hoppas. 
 
Nog om det. Har en stund kvar på jobbet nu men ska vara här kl 19 imorgon igen, så elva timmar mellan passen. Men efter morgondagens pass är det föreläsning med Polisens volontärer. Plus att jag har SEMESTER I TVÅ OCH EN HALV VECKA! Mohaha!Lägenhet tillgänglig

Jag har fått ett annat boende tillsammans med mina goda vänner Linus och Lexi. Vi får tillträde till vår nya lägenhet den 1 oktober men eftersom jag har 3 månaders uppsägninstid söker jag nu intressanter som vill söka min lägenhet.
 
Storleken är 43kvm uppdelat på ett rum och kök. Köket är stort nog att rymma ett köksbord inklusive stolar med gäster. Vardagsrummet är perfekt för en etta och det är i dagsläget avdelat med ett tygstycke som avdelar sovdelen från resten av rummet.
 
Mot den gröna innergården finns en balkong med utgång från vardagsrummet. I hallen finns en klädkammare med plats för en hel del kläder (själv har jag även förvarat min cykel där). Självklart finns där en toalett, den har ett inkaklat badkar och därmed lätt att hålla rent.
 
Lägenheten är belägen på Västra Hindbyvägen 5B, första våningen med tvättstuga två halvtrappor ner. Cykelkällare finns och nyckel fås av värden efter förfrågan. Källarförrådet ligger på källarplan, samma avstånd som tvättstugan.
 
Lägenheten kommer att vara tillgänglig från 1 oktober. Sök lägenheten hos Heimstaden så fort du kan och berätta för dem att du kan ta den tidigare. Jag kan tyvärr inte påverka deras kösystem utan det enda jag kan göra är att få många som är intresserade av tidigare inflytt att söka.
 
Antal rum: 1 rok
Storlek: 43kvm
Hyra: 4 147:-/månad
 
Önskar er en härlig dag!
 
/MichaelJag ser fram emot hösten

 
Om tre veckor har jag lämnat min nuvarande lägenhet för att flytta ihop med mina vänner Linus och Lexi. Samtidigt kommer hösten att smyga sig på, mörkret falla tidigare och både dagar och nätter blir kallare.
 
Jag har alltid haft sommaren som min favoritårstid, avskytt vintern, gillat våren och varit ganska likgiltig inför hösten. Men detta året ser jag fram emot den på ett annat sätt, dels för att den kommer även om jag inte vill, dels för att det händer en del för mig just nu. Nytt och spännande boende och vidareutbildning på arbetet.
 
Ser fram emot när man kommer hem framåt kvällen, i lägenheten finns tända ljus, Lexi sitter med sina skolböcker och pluggar, Linus sitter med sin dator och skriver något han tror är viktigt. De båda har självklart en burk öl stående vid sidan om. 
 
Så jag välkomnar hösten och dess äventyr. Hoppas du gör detsamma. Nu har DN gjort bort sig

 
Nu har Dagens Nyheter gjort bort sig. Under måndagen kom Dagens Media ut med nyheten att DN's chefredaktör Gunilla Herlitz förbjudit det könsneutrala ordet hen. Jag har tidigare i min blogg skrivit om vad jag tycker om ordet och blir verkligen förvånad när jag hör att en sådan stor tidning som DN är den som går emot det. 
 
Tydligen har vissa läsare uttryckt negationer om ordet vilket har fått tidningen att backa i användandet. Men det är inte rätt väg och det lär de märka nu de närmaste dagarna när resten av mediesverige kommer reagera mot dem. Utav de som läser DN tror jag fler reagerar negativt på att förbjuda ordet än som reagerar på användandet av det. 
 
Att införa ett förbud är att backa i utvecklingen både för samhället och språket. Båda är något som alltid måste gå framåt och då går det inte att göra på det här sättet. Jag med andra tror att denna stormen får DN att backa och om några veckor är allting som förr. 
 
HEN HEN HEN HEN HEN HEN HEN HENHelgen har spenderats i tre olika "sängar"

 
Har spenderat helgen på tre olika sovplatser. Börja med att besöka min bror i fredags där jag då sov över, vi drack lite öl och han somnade på soffan som vanligt. Dagen efter begav vi oss mot Gråbo där det skulle vara kalas. I fredags fyllde min systerson 1 år och i lördags hans mor fyllde 25 plus (läs trettiofem). Så det var god mat, tårta, massa skratt och trevligheter. Tack syster för en härlig lördag!
 
Natten mot söndag spenderades i en lägenhet inne i Göteborg som vi fick låna. Vi var där ganska sent, någon gång efter 23, så vi var i säng tidigt. Efter frukost begav vi oss till Bauhaus via Gråbo. Tråkigt att besöka såna affärer för mig, jag bor i en hyresrätt och där finns inte mycket jag kan använda mig av. Men om jag vill slippa att gå till Blekinge fick jag glatt hänga med. 
 
På kvällen var jag med min kära vän Nizze och vi besökte Sternö för en härlig promenad i det gröna. Mycket fin skog, stenig. Vi klättrade upp och la oss på en stor sten precis vid havet och snackade om framtiden. Tror inte vi kom fram till någonting men det är viktigt att bolla med någon om sina idéer. Sen hoppade vi ner från stenen, körde och köpte mat och la oss framför TVn hemma hos honom där Yes-man gick. 
 
Nu är det måndag och jag sitter på stationen i Karlshamn och hoppas att det försenade tåget snart ska komma. Jag vill verkligen hem till Malmö nu. Visserligen ska jag jobba tre kvällar/dagar nu men sen är det semesterns 2,5 veckor!
 
Vi hörsMitt Romney och USA

 De senaste dagarna har videor på Mitt Romney florerat i mitt Twitterflöde. Han har en bakgrund som mormon och bara det säger ju en del, religion och politik bör inte blandas. Men USA är speciellt på många sätt och sättet de för politik är också speciellt, det kallas demokrati men handlar mest om pengar och marknadsföring. Det är ett företag. 
 
När det gäller vapen- gay- och abortfrågor är USA väldigt extremt och då speciellt republikanerna. De så kallade pro-life-människorna kör stenhårt på antiabortffågorna med de allra mest korkade argument, som ofta grundar sig i religion. Alla bör ha vapen för att skydda sig själva mot de kriminella, som har vapen. Fight fire with fire.
 
Homosexualitet är en synd, en sjukdom eller något annat som passar deras "värderingar". Allt blir så märklig. Såg idag ett klipp när Romney träffade en gammal veteran som tvekade på om han skulle lägga sin röst på honom. Han ställde frågan om homoäktenskap och fick till svar "I believe a marriage should be between a man and a woman". Det var det enda svaret han fick, han var själv homosexuell. Romney får inte hans röst. 
 
Varför ska inte människor som vill gifta sig med en av samma kön ha samma rättigheter som alla andra? Om man vill gifta sig med den man älskar varför ska det finnas ett krav från samhället på vem man bör älska? Jag är helt oförstående inför det. Jag förstår verkligen inte hur mycket jag än försöker. 
 
Mitt Romney. Vilket nöt. Kollektivplanering

Har precis kommit hem från Linus där vi snackat framtida boende. Känns overkligt men om bara några veckor bor jag inte längre ensam. Jag längtar verkligen till det overkliga blir verklighet. Och det är på gång. Vi har diskuterat vad vi har, inventerat, mestadels diskuterat möbler och andra större saker än så länge. Tror vi kommer kunna fylla lägenheten tillräckligt bra.
 
När vi flyttar in tar vi det andra, packar upp det vi behöver och skriver ner vad som är vems. Hur vi ställer möblerna, vad som ska finnas på väggarna och hur vi ska dela upp skåp och liknande tar vi sedan på plats. Ska försöka få en visning till innan det är dags för inflytt så vi kan visualisera lite mer om hur vi ska ha det.
 
Men nu har vi början på en lista som innefattar vad vi har. Listan kommer att byggas på för man kommer alltid på något mer man har i gömmorna. Nästa vecka ska jag ner i förrådet och se vad jag har undanstoppat. Ska även samla allt jag vill och ska bli av med, tanken är att sälja av det mesta. Kanske tömma köket och fylla det med grejor som ska säljas, öppna dörrarna, sätta upp en skylt och låta folk komma in för att köpa det de vill ha. Kan bjuda på kaffe samtidigt.
 
Nu blir det att lyssna på lite reggae och dricka upp rödvinet innan det blir dåligt.
 
 
Ha d gott. Michael (Stulet av Glenn Hysén)Downhillcykling i Åre

Jag vaknade cirka halv sju på lördagen. Eftersom att Nizze var så trött blev det att vi la oss i sängen tidigt och då vaknar jag tidigt. Men det gjort ingenting. Klockan åtta stg vi upp, packade lite sen gick vi till frukosten som ingick i priset. När allt var packat och klart bar vi ner det till bilen och vi började peppa varandra på vad som komma skulle.
 
Framme vid cykeluthyrningen stötte vi på problem. Någonstans hade det blivit fel och vi hade inga cyklar. Vi sprang runt till de andra cykeluthrningsställena men överallt var det fullbokat så vi stod i Åre utan cyklar. Åkt bil i 120 mil för att bara åka hem igen? Eftersom jag är en optimist gav jag inte upp och försökte överföra samma energi på Nizze. Det var inte lätt.
 
Klockan var närmare halv tolv men nu satt vi i full utrustning på en varsin cykel på väg mot liftarna. Bättre sent än aldrig. Vi tänkte att vi skulle utnyttja tiden så mycket som möjligt och bestämde oss därför för att börja på toppen. Vi tog kabinbanan upp.
 
Luften däruppe är inte som luften hemma i Malmö. Så frisk, så sval. Utsikten där uppe var helt magnifik, man såg dalar, berg och även sjöar. Det var så vackert, ett intryck som varken ord eller bild kan göra rättvisa. Men efter en kokt med bröd och lite vatten hoppade vi upp på våra tvåhjulingar och började rulla.
 
Det var helt kalt, bara stenar och lite jord men cyklarna tog sig fram oerhört bra. Det skakade lite i armarna och man kände snabbt att detta kommer bli en fysisk utmaning. Efter en liten stund kom vi till en mycket brant lutning. Man ser inte över krönet men när man kommer över krönet är det första man tänker "Jag kommer slö över framlänges här". Men med de cyklarna och en liten lätt lutning bakåt gick det hur galant som helst.
 
Det gick ömsom fort ömsom sakta för oss. Vi var båda nybörjare och visste inte vad vi eller cyklarna klarade av, men man lärde sig snabbt. Vi kom sedan fram till ett ställe som var delvis täckt med snö och där var första gången jag tog i marken. Snön låg på en lutning man skulle ta sig över och jag kom ganska högt upp. Cykeln började glide neråt och jag hamnade på sidan, tillsammans gled vi ner i spåret där alla de smarta hade cyklat och kunde därifrån ta mig vidare. Snön var kall.
 
Sen var det Nizzes tur att vurpa. I en backe kom han utanför med hjulet och slog runt men landade åt rätt håll, från branten. Han var snabbt på fötter igen och vi fortsatte rulla neråt. Den leden vi tog först kallas för Easy Rider och när den senare tog slut rullade vi igenom Örnnästet och vidare in på Shimanospåret.
 
Shimanospåret var fullt med gupp och hopp. Kurvorna bestod av lutning där man rullade runt i ca 45° lutning, om inte mer vilket gjorde att man kunde hålla en bra fart hela vägen. Hoppen gick bra fast jag oftast landade på platån. Min tunga vikt gjorde även att sadeln gick i däcket med jämna mellanrum.
 
Jag cyklade före men stannade för att invänta Nizze, han kom inte. Istället cyklade en annan förbi där jag stod så jag började undra var han tog vägen. Det visade sig att han hade gjort ett ordentligt hopp men inte landat där man skulle landa, han trillade. Men till slut kom han och vi rullade vidare.
 
Så pågick det hela dagen och vi trillade inte så allvarligt. Förutom den gången jag hoppade högt, tappade tramporna och landade med scrotum på sadeln. Det gjorde ont. Jag kravlade upp på slänten med cykeln och försökte återhämta andan och Nizze som låge före just då rullade vidare utan vetskap. Ett par från liften ovanför frågade om allt var ok och jag krystade fram ett "Snart".
 
Det var helt underbart, så jäkla roligt och om du gillar fart och spänning rekommenderar jag dig att göra detsamma. Sugen på hur det ser ut? Gå in på Youtube och sök, många har filmkameror på sig när de cyklar.