RSS 2.0

Söndag

Inte bloggat på en stund nu, jag sa ju att jag skulle försöka. Gick ju så där. Nu uppdaterar jag iaf lite.

Jag kommer att åka till Australien i år, sticker nog i november, och har påbörjat en hemsida som jag ska uppdatera under alla stadier. Planering, resa och hemkomst. Jag kommer att länka till sidan härifrån så klart så var inte orolig att missa det. Mer om det... en annan dag.

Har idag varit på Möllan, Ölkafeet, med Eric och Dan men de har nu givit upp så sitter ensam med en Newcastle och uppdaterar min blogg. Möllan är väldigt lugn en söndagskväll. Gillar det. Kanske möter man någon. Hoppas alla har haft en trevlig helg och jag önskar er en underbar vecka. På lördag är det fest!

Ha d gott!
Lördag

Idag är det lördag och jag ska på fest. Utflyttningsfest hemma hos Johanna M följt av utgång till troligtvis Moriskan. Idag avgick Juholt, tänkte skriva lite om det också men inte nu utan det kommer förmodligen på måndag, eventuellt imorgon om jag får tid och ork till det. Men nu kommer snart Sanne hit innan vi drar vidare mot Rönnen.


Ha d gott!Lista

Tänkte göra så här att jag ska skriva en historia om mitt liv, vad jag hittat på och vad som hänt mig under min hela uppväxt och sedan resten av livet. Inget jag ska offentliggöra men kan vara kul för efterlevande. Så just nu sitter jag med en lista över alla år jag levt och försöker reda ut de viktiga händelserna i mitt liv. De som påverkat mitt liv, märker att mycket har påverkat mitt liv så kommer att ha mycket att skriva. Ska bli spännande att se vad det blir av det när man är färdig, kanske lagom till 30-årsdagen :P Sen får man väl fortsätta tills man inte andas mer.Nydagslöfte

När man i slutet ligger och tänker tillbaka på den tid man levt, vad ångrar man då? Har hört någonstans att man ångrar mer de saker man inte gjort än de saker man har gjort. Det säger en del. Nyfiken? Prova! Är det någonting du undrar över om du ska göra eller inte så tänk efter, hade du ångrat dig om du inte gjort det. Är svaret minsta tveksamt så gör det. Man ska inte dö nyfiken, lite av den klassiska Carpe Diem. Ta dagen, gör det bästa av den. Så försöker jag göra, det är därför jag bland annat inte avlägger något nyårslöfte. Varför ska man egentligen göra det när det är bättre att göra sitt bästa varje dag och lova sig det varje morgon istället för en gång om året. Vi kan kalla det Nydagslöfte. Det är inte så svårt.

Så Juholt fick sitta kvar. Tankar om det? Hörde en kommentar i morse, "Hade det varit en kvinna hade hon varit borta för länge sen". Men vad säger det, att han ska bort för det? Varför ska man behandla män likadant som man behandlar kvinnor, ibland känns det bättre att behandla kvinnor som man behandlar män. Alla är lika mycket värda, respekt, sympati, förståelse. Man kan undra lite varför Juholt får så mycket skit i media. Carl Bildt har väl inte varit den bästa politikern, men han sitter kvar utan nästan någon som helst protest. Menmen.. Får väl se vad som händer 2014.

Fick inte vidareutbildningen på jobbet. Besvikelse.

Ikväll är det fredag och den kommer förmodligen att spenderas framför datorn där jag nu sitter. Hoppas jag får motivation att skriva, skriva mer än det som jag skriver här. Stänga av musiken, låta tystnaden ta över, ta ett glas vin, skriva. Får se vart kvällen leder.


Ha d gott!
Vecka 2

Veckan blev inte riktigt som tänkt. Söndagen jobbade jag till 02 och under arbetspasset fick jag för mig att kolla på schemat och såg då till min förvåning att jag på måndagen började 14.30 istället för 18 som jag trodde, vilket gör att nattsömnen blir lite kortare. Pratade med far min på rasten på söndagen också som berättade att min faster åkt in till sjukhuset p.g.a att hennes aorta hade förstorats. Det lät rätt allvarligt så jag hoppades verkligen att det skulle gå bra. När jag morgonen efter runt 09.30 vaknade hade jag ett sms från pappa "Hej Michael ring mig när du vaknar. Kram". Jag förstod direkt vad det handlade om så jag ringde honom. Gunnel, min faster, hade under natten gått bort. Du kommer alltid vara saknad, du försvann alldeles för tidigt.

Jobbade 14.30-23.00 som planerat och tog på tisdag förmiddag tåget upp till Mörrum. Jag ville hem och hade som tur var två lediga dagar. Gick hem till min syster, Nettan, och träffade henne och hennes härliga och busiga ungar. Pappa kom inom efter jobbet och hämtade upp mig, vi körde hem till honom och åt middag, mjölkstuvade makaroner och isterband. Efter maten åkte vi bort till farmor och träffade henne. Det var väldigt längesen jag träffade henne. Kul att se henne även om hon inte längre är som hon var. Samma människa, lika rolig, trevlig och rar. Men lite förvirrad ibland. Kram till dig!

Spenderade natten och mycket av dagen efter hemma hos Lina, Devin och Ellen. Hjälpte Lina att få en välförtjänt sovmorgon. Tog bussen till Mörrum och mötte upp min bror hemma hos honom. Vi beställde mat och åt den tillsammans med Linda tills min pappa ringde på dörren. Han kom in en stund, vi pratade lite, sen körde han ut mig till Galleryda. Lugn kväll hemma hos mor och Nisse med Sveriges Mästerkock och Biggest Looser. Somnade väl runt midnatt men vaknade runt 01-02 och sprang sedan resten av natten mellan toaletten och sängen.

Där är jag än idag, i sängen. Fast har lyckats ta mig hem till Malmö igen så har nu ingen mamma som passar upp på mig.

Ägnar åter en tanke åt Gunnel.


Kram till er alla! Alla behöver en kram, ge en extra.
Lite här, lite där

Haft en väldigt bra helg! Träffat mycket folk och haft väldigt roligt. Ikväll är det jobb som gäller och imorgon likaså, fast inte samma tid dock. Kommer nog ett bra och längre inlägg antingen inatt eller imorgon.

Ha det gott!
Malmö

Vad händer i Malmö egentligen. Det nya året började med att en 15-åring skjutits i huvudet och som senare under nyårsdagen avled av sina skador. En 15-åring. Ett barn. Det känns inte som en bra start på 2012 för Malmö. Idag sköts en man till döds vid lunchtid, mitt på dagen, borta vid Kantatgatan. Jag har bott i Malmö nu sedan 2008 och jag trivs väldigt bra, älskar staden, folket, inte alltid vädret, men jag undrar vart alla dessa avrättningar kommer att leda. Vad behövs göras för att få ett stopp på detta? Tror att det behövs insatser från flera håll. De flesta av dessa mord och skjutningar verkar ha med kriminella gäng att göra så det är viktigt att man får ett stopp på dem. Frågan är hur. Polisen, politikerna, invånarna.

Jag rör mig ganska ofta i Malmö när det är mörkt, särskilt nu under vintertid, och jag är aldrig rätt att bli skjuten även om man tänker på vilka håll man tar. Men så gör jag överallt, det är inte bundet till Malmö. Största risken är väl att bli rånad vilket vore tråkigt men man då hoppas man att de bara sakerna och sticker, att de inte börjar slå på en, materiel går ju att ersätta.

Lite tankar bara. Nu drar jag snart till jobbet.

Ha det gott!

2012

Gott Nytt År! Nyårsafton tillbringades i Oxie. Jobbade natten innan så sov till 16-tiden vilket gjorde att middagen blev lunch och det blev öl till frukost. Kvällen var mycket trevlig, spelade charader mestadels av kvällen och jag och Darija var ett grymt team! Stannade där över natten och var hemma i Malmö igen strax innan två, tog en shake och latade mig en stund.

Beställde sedan pizza som sig bör på nyårsdagen, funderade på att besöka Peter men orkade inte gå ut. Såg på Priest (film) medans jag åt pizza och tog ett par öl. Gick och la mig någon gång runt 19:30 och vaknade igen runt midnatt då jag steg upp. Var inte så trött längre så satte igång en film till, Pans labyrint, en bra film. Somnade ingen runt 04-04:30 och sov till elvatiden. Sen årets första arbetsdag avklarad och har nu vikt tvätt tillsammans med en whisky.

God natt!