RSS 2.0

Idag åker jag till Mörrum. Har precis dusc...

Idag åker jag till Mörrum. Har precis duschat och sticker snart iväg mot tåget. Ska bli en härlig helg! Ha det underbarast alla härliga människor!
Det blev en påskmust idag. Har jobbat mass...

img_9324 (MMS)

Det blev en påskmust idag. Har jobbat massa kväll de senaste dagarna och har några kvar. Sen ska jag uppdatera min blogg igen. Ha det underbart alla!
Te med Louise!

img_9564 (MMS)

Te med Louise!
Emma & Jag

Hej igen,

Skrev i förra inlägget att jag och Emma ska flytta isär. Ville bara förtydliga lite. Vi ska skaffa en varsin lägenhet men vi kommer fortfarande att vara tillsammans, är ju förlovade sedan mars förra året! Så vi ska hålla ögonen öppna för nya lyor (har du nåt förslag så säg till).

Anledningen
Vi känner båda att vi behöver vara ifrån varandra av lite olika orsaker. En är ekonomisk, det är inte så bra på mitt plan och jag vill reda ut det utan att Emma ska behöva drabbas av min dumhet. Med tanke på hur Emma mår och har mått den senaste tiden så känner jag att jag behöver lite utrymme för att kunna utvecklas och växa själv. Jag kommer alltid att älska Emma! Hon betyder så mycket för mig. Men det gör även jag, jag måste tänka mer på mig själv ett tag, kunna hitta mig.

Nu vet ni hur det ligger till, i alla fall lite. Om ni inte känner mig så är det bara att lära känna mig om ni vill veta mer annars behöver ni inte veta mer. Detta är en personlig blogg egentligen men jag kommer även i framtiden att blogga om annat.

Tack o hej!
Jag vet inte riktigt

Idag är en händelselös dag för mig. Nästan. Steg upp vid åtta, började att kolla Twitter och se vad som hänt under natten och sedan tidningarna. Men det var inget som fångade mitt intresse idag, eller jo men inte som fångade mitt engagemang i alla fall. Så idag blir det ingenting vettigt att skriva om mer än vad som hänt mig och runt mig. Som sagt, efter allt uppdaterande var det dags att ställa sig vid diskbänken och diska så då gjorde jag det. Började med att lyssna på Betnérs podcast från i fredags och övergick sedan när det var slut till TSKNAS (mer om det på www.riketssal.se). Efter ett tag så började jag ropa på Emma så att hon också kom upp och började dagen, hon steg upp och gick ner till Ica.

Strax efter tio anlände våra frukostgäster, Anders, Sofie, Leif och Marie, alltså familjen Bengtsson/Ekenstierna + en Lind åt frukost tillsammans i morse. Ni kan se buffén på min Facebook om ni vill. När de hade åkt så har jag blåst min gamla laptop och gjort om den till Emmas, jag köpte ju min Mac förra året och den andra har mest använts till bokföring och deklaration och den är ju inlämnad nu. Så nu är den hennes i alla falla, hon behövde ju en sedan hennes gamla är svåråtkomlig (laddaren fungerar inte).

Idag är det över fyra dygn sedan jag tog min sista cigarett, det känns väldigt bra. Jag får ibland en släng av att man ska gå ut och ta en cigg, men man kommer snabbt på andra tankar. "Vad skönt det är att inte behöva det, vara bunden, fast. Jag kan styra över mitt eget liv." Det är oftast när jag har långtråkigt eller ingenting att göra som jag känner av det. Men det kommer också att försvinna, det är vanan som sitter kvar. Röksuget i sig är bort alla redan!

Jag och Emma beslutade en grej häromdagen. Vi kommer att skaffa en varsin lägenhet.

Hittade en intressant sida idag, Second Opinion. En sida där man kan läsa och publicera vinklingar och fakta om nyheter man läst. Allt som sägs och skrivs har två sidor, eller fler, och de ska också få en plats i ljuset. Så gå in där och läs.

Emma kommer nog snart hem, hon är på teater just nu men den är nog slut, eller snart slut i alla fall.

Ha det bäst!
Driftwood!

Precis hemkommen från Driftwoods spelning på Kulturbolaget i Malmö. Grymt bra spelning och publiken var verkligen på, det var gung kan man säga. Bilder? Finns nog på både Twitter o Facebook inom kort, ni hittar mig där.

Nu är det snart fyra dygn sedan jag tog min sista cigarett! Känns verkligen bra, mycket bra. Känner redan att lukt och smak har kommit tillbaka och sen ska jag testa min kondition, det brukar gå snabbt att bygga upp den. Om 17 dagar kommer det att vara hur lugnt som helst, för då är också vanekänslan borta. Det tar ju 21 dagar att skapa en vana och då likaså när det gäller att bryta en.

Det får bli allt för idag men det kommer nog mer snart. I morgon kommer familjen Bengtsson/Ekenstierna och äter frukost med oss klockan 10, så det är nog dags för sängen.

Ha en underbar dag!I'm free!!

En liten berättelse om ett bi
Jag var ute och flög en solig och vacker dag. Plötsligt kände jag en härlig doft. En god nektar fanns i närheten, precis vad jag letar efter. Jag närmade mig denna okända växt och kände doften bli allt starkare och mer underbar. Där är den! Jag landar längst upp och börjar mumsa i mig. Det är verkligen härligt, en solig, varm och fin dag. Jag är glad. Jag kommer längre och längre ner mot mitten och det smakar verkligen gott. Efter en stund märker jag att mina fötter blir klibbiga och tyngre men det smakar så gott att jag fortsätter, jag kan ju ändå flyga härifrån när jag vill. Jag börjar glida neråt och upptäcker att där nere är ett hål med någon slags vätska. Jag försöker klättra uppåt igen, men det går inte. Det är halt och mina små ben är tunga. Jag försöker flyga men inser att mina vingar har också klibbat ihop. Nedanför i hålet ser jag andra bin ligga, drunknade. Jag är fast! Jag går mot döden...

Jag har precis tittat på DVDn av Allen Carr, Easyway. Det enkla sättet att sluta röka. I filmen berättas det om hur man blir fast i nikotinfällan och det är precis som jag beskrev i min berättelse ovan. Man vill prova, efter första cigaretten är man fast. För cirka en halv timme sen så tog jag mitt livs sista cigarett, jag tog beslutet. Nu är jag en glad icke-rökare! De första dagarna kommer jag att känna en tomhet som är likartad hunger. Jag kommer tro att jag "behöver en cigarett", men det gör jag inte. Cigaretter ger mig absolut ingenting, ingen tillfredsställelse inget positivt överhuvudtaget. Jag ska då istället tänka, jag är en icke-rökare och jag håller på att ta död på det lilla nikotinmonstret som bott inuti mig nu under alla dessa år.

Jag har ju slutat röka tidigare, men det har alltid slutat i samma spår, jag tänder en cigarett. Skillnaden denna gången är jag inser varför jag har rökt och sett orsakerna, fått de förklarade för mig. Det finns ingen anledning till varför jag har rökt, det är bara illusioner. Hjärntvätt sedan jag var barn. Samhället på ett eller annat sätt får det att framstå att röka kan ge någonting, det gör det inte.

Never, ever again!

Vill du veta hur du ska göra? Gå in på www.allencarr.com eller fråga mig.

SVT sparkar på en som ligger

Som jag pratat om tidigare så är Ola Lindholm åtalad för narkotikabrott. Inget domslut finns ännu och det är stor möjlighet att han är oskyldig till brottet som Expressen snabbt hängde ut honom för. Efter att han blev åtalad sa SVT att han inte skulle få spela in nästa säsong av Wild Kids. Nu har de sagt att de väntar på domslut innan de bestämmer det, men han är tvingad att ta en paus från SVT. Dessutom så plockar de bort ett annat program som sänds på lördagar, avsnittet precis efter han blivit åtalad sändes eftersom det var så nära inpå men sedan lyfte de ur programmet ur tablån. Varför då? Programmet var en del av Wild Kids där barn har fått skicka in egna videor med olika uppdrag som de har gjort, Ola ledde programmet. Men jag tycker det är fel, barnen som kämpar för att få vara med i denna tävling, som det är, och sedan blir bortplockade. SVT säger att de ska sända de vid ett senare tillfälle.

SVT och Expressen är de som inte behandlat Ola väl och jag kan bara gissa att han inte mår så bra just nu. I det blogginlägg han skrev så skrev han om sin oskuld och han har även gjort ett inlägg till de på Kamratposten om att han är oskyldig men kommer hamna i rättegång. Hans jobb och det han verkligen trivs med försvinner, inget som helst stöd från arbetsgivaren. Om han nu skulle ha gjort det så kan man ju fråga sig om inte en arbetsgivare som har personal med drogproblem av något slag inte då ska erbjuda hjälp istället för att sparka ut honom. Han är ju en seriös man som har gjort mycket bra, både program och sitt jobb som chefredaktör.
Helgdagar - För alla!

Carin Jämtin sa i en intervju i Svenska Dagbladet förra veckan att den muslimska Eid kanske borde bli en helgdag. Varför då? Varför ska vi ha muslimska helgdagar? Vi har tillräckligt många helgdagar redan, visserligen består de mest av sill, ägg och snaps. Även om vi oftast inte tänker i religösa banor längre kring dessa helgdagar så är det till viss del där de grundar sig. Och så vi vill ha våra helgdagar. Så varför just en muslimsk helgdag. Vad om judar, samer, wiccaner och alla andra som också firar olika högtider på olika dagar som idag inte är helgdagar. Om alla skulle få en dag så hade majoriteten varit helgdagar och det är inte hållbart för samhället eller människan i sig. Låt alla fira den högtid de vill, muslimerna till exempel kan jobba på julen så jobbar vi gladeligen på deras helgdag och det gäller ju så klart alla högtider i alla kulturer och religoner.

I ett intressant inlägg i Svenska Dagbladet skrev Nima Dervish att man kunde få ett antal helgdagar per år som man fick plocka ut när det passade för individen själv. Självklart i samråd med arbetsgivaren i förväg. Det tycker jag låter som en väldigt bra idé. Då hade de som inte vill fira påsk till exempel ta ut den helgdagen en dag när de har något att fira. Frågan är vad helgdagarna ska kunna användas till och hur man sätter gränser? Ska man kunna plocka ut en helgdag på sin egen födelsedag, eller kanske sitt barns eller barnbarns födelsedag, examen eller vad som helst. Eller ska det vara begränsat till enbart religösa eller kulturella helgdagar? Hur man ska kunna kontrollera det vet jag inte. Känns inte riktigt bra att arbetsgivaren ska tvinga ur en varför man vill ha en helgdag just då. "Jaha så du är wicca och vill ha ledigt för att fira sommarsolståndet?" Varför ska arbetsgivaren lägga sig i varför man firar en helgdag kan man ju undra. Fundera på förslaget, tror att det hade kunnat bli bra.
Angående förra inlägget...

Steg upp och hittade en länk på Twitter om Ola Lindholm. Han har nu gjort ett eget blogginlägg där han beskriver vad som hänt och hur han har blivit behandlad av kvällspressen. Som jag anade så verkar det som att kvällspressen har valt att gå ut med namn och bild alldeles för tidigt i skedet. Provsvaren för analysen visade inga tecken på att han tagit kokain utan små mängder av något som heter bensoylekgonin. Vilket är ett ämne som bildas vid kroppens nedbrytning av bland annat kokain. Läs hans blogginlägg och se vad han säger http://olalindholm.blogspot.com
Knarkar Sverige?

Ja det kan man nog säga. Varje dag hör man om folk som har tagit droger, antingen hamnar de i finkan eller får de en rolig kväll. Det är vissa risker man får ta.

Ibland kan man undra. Kvällstidningarna hänger ut människor bara för att de är kända. Det är väl ok att man publicerar nyheter men ibland kan man undra varför de ska vara så snabba med att publicera namn. Jag tänker på Ola Lindholm, barnprogramledaren som nu åtalas efter att ha fått svaret positivt i analysen av hans blod. Han hade tydligen spår av kokain i blodet efter en fotbollsmatch för snart en månad sedan. Han nekar fortfarande till att han tagit narkotika men vill inte svara på om han har gjort det tidigare. Han kommer så klart att få problem om han blir dömd, hans arbete som programledare i barnprogrammet "Wild kids" kommer förmodligen att få ett slut. Däremot verkar hans jobb som chefredaktör för Kamratposten kunna räddas. De kommer att ta upp frågan när domen är avkunnad. Bonniers tidskrifter är väldigt nöjda med hans arbete och säger i Aftonbladet att de kommer att stödja honom under den här perioden.

Varför hänga ut honom i tidningarna? Sverige har ett problem med droger, problemet ligger mest i de personer som inte vet vad droger är och genast beskyller personer som tar eller tagit narkotika att vara knarkare. Och med knarkare tänker de personer som inte kan ta hand om sig själva, har ett liv i misär och mår väldigt dåligt. Men de har tagit sig dig själva och det är skit de håller på med så de ska skit ha. Så är det inte. Droger skapar väldiga problem för många människor, men det finns även många människor som kan handskas med droger. Vi kan ju ta något av de lagliga alternativen som exempel, alkohol. Alkohol skapar stora problem både för människor och samhället. Familjer splittras och liv går i kras. Men de flesta av Sveriges befolkning dricker alkohol vid olika tillfällen, en del oftare och en del mer sällan. Men jag lovar dig, tidningen kommer inte att skriva att en kändis tog sig ett järn under en fotbollsmatch. Ja visst, narkotika är olagligt. Anledningen till att det är olagligt är väl för att skapa ett tryggt samhälle, skydda oss medborgare. Men jag kan också säga med stor säkerhet, att ingen kom till skada för att Ola (om han nu gjort det) tog kokain.

"Det är många som tar skada under produktion och transport till Sverige". Men det har ingenting med jag vill säga att göra. En person tar en drog en gång, eller fler, och därför ska hans ansikte och namn finnas på löpsedeln. Låt de vara så länge de inte gör något som skadar en människa eller samhället.

"Kat kostar det svenska samhället hundratals miljoner kronor årligen enbart i fängelseplatser för dömda kurirer. Holländska staten tjänar cirka 250 miljoner om året i skatt på katimporten." Stod det i Sydsvenskan idag. Kanske det vore något för Moderaterna? De vill ju gynna företagare, och skatteintäkter är ju bra för vår ekonomi. Tänk på det Reinfeldt!Ludd i tumlaren

Som jag pratade om i tidigare inlägg, bin Laden är död. Nu kommer alla konspirationsteorier att komma fram, vilket kan bli rätt kul. Han kanske inte är död, USA har vetat vart han varit hela tiden, de har samarbetat med dem och de med dem. Hit och dit. Så nu funderar de på om de ska offentliggöra bilderna på en död Osama. Det tycker jag verkligen, varför inte. Visserligen tror jag att han är död så jag behöver inte titta på bilderna men tydligen finns det tveksamheter, man kan ju inte lita på Obama och hans killar. Eller? Det USA då är rädda för att bilderna på upprör mer än vad det redan gör att han är död plus att bilderna kan användas mot USA i till exempel propaganda. Men som sagt, bara lägg ut bilderna på nätet så är det ur världen. Folk är så känsliga.

Idag vaknade jag tio i sju när Emma fick panik då hon försovit sig, och jag hänger med upp och brer ett par mackor till henne så hon får nån frukost. Sen går jag o lägger mig igen, lyckas inte somna, och ligger med datorn och telefonen istället. Gick upp närmare halv tio och började med frukosten så nu är den nere och jag sitter vid nätet igen, och försöker ge mig på att hålla bloggen uppdaterad. Detta är iaf min dag hittills.

Ska nog städa undan lite, handla och ikväll iväg till träningen med Limhamn Griffins för andra gången i mitt liv. Längtar till jag kommer igång, om jag gör det. Nästa vecka kan jag inte träna en enda gång då jag jobbar de tiderna, vilket är jobbigt! Menmen...

Satt och pratade med Lina på msn igår kväll. Har gjort det ett par ggr visserligen. Roligt att få bättre kontakt igen! Har varit ganska tyst mellan oss sen jag försvann från Växjö men det tog sig igen. Har saknat henne. Och det ska bli kul att träffa henne och hennes underbara ungar nästa gång jag befinner mig i Karlshamn. Har inte träffat hennes Ellen ännu men hon är så söt på bilderna!

Ha nu en underbar dag allesammans!
Det var visst nån som dog

I morse fick man reda på att Osama har dött, skjuten av amerikanska soldater i Pakistan. Nästan 10 år har gått sedan 9/11 och USA har ständigt sökt efter denne man och äntligen har de fått tag i honom. Inte så kul för George W Bush som försökte länge utan att lyckas men desto roligare för Obama som jag gissar stiger i popularitet, även bland republikanerna. Amerikanare är så patriotiska att alla som ger sig på the US of A ska döden dö och när det är gjort är alla nöjda. Amerikanare är väl ett slag för sig.

Skönt också för muslimerna att han är borta då han påstod sig göra många av attackerna i Islams namn. Lite jobbigt att han dödat massor av muslimer också. Han är helt enkelt en massmördare eller ja kanske inte så mycket på senaste tiden då han förmodligen har lagt mer tid på att hålla sig gömd än att organisera attacker. Han var mer av en symbol.


Just nu sitter jag i soffan och skriver och Emma sitter med alla skivor och skivspelaren, hon håller på att skapa lite ordning samtidigt som det finns muffins i ugnen. Nån som är sugen? Hör av er! I onsdags så var jag på min första träning med Limhamn Griffins och det var så skönt att få på sig axelskydden och hjälmen igen. Ca sex år sen som jag spelade sist så det var på tiden att köra igång igen. Idag blir det ingen träning då jag behöver vara hemma ikväll.

Har lämnat in deklarationen också idag. Sista minuten, men det är så tråkigt. Nästa år blir det lättare, hoppas jag.

Nu byter jag helg! Jag jobbar ju varannan helg men nu ska jag byta helg så det blir två helger på raken, vilket inte gör så mycket för då blir det mer pengar i fickan nästa månad. På onsdag nästa vecka ska jag på ett möte någonstans i Malmö, kommer mer om det i ett senare skede.