Senaste inläggen
Kategorier Arkiv Länkar
RSS 2.0


bloglovin

Knarkar Sverige?

Ja det kan man nog säga. Varje dag hör man om folk som har tagit droger, antingen hamnar de i finkan eller får de en rolig kväll. Det är vissa risker man får ta.

Ibland kan man undra. Kvällstidningarna hänger ut människor bara för att de är kända. Det är väl ok att man publicerar nyheter men ibland kan man undra varför de ska vara så snabba med att publicera namn. Jag tänker på Ola Lindholm, barnprogramledaren som nu åtalas efter att ha fått svaret positivt i analysen av hans blod. Han hade tydligen spår av kokain i blodet efter en fotbollsmatch för snart en månad sedan. Han nekar fortfarande till att han tagit narkotika men vill inte svara på om han har gjort det tidigare. Han kommer så klart att få problem om han blir dömd, hans arbete som programledare i barnprogrammet "Wild kids" kommer förmodligen att få ett slut. Däremot verkar hans jobb som chefredaktör för Kamratposten kunna räddas. De kommer att ta upp frågan när domen är avkunnad. Bonniers tidskrifter är väldigt nöjda med hans arbete och säger i Aftonbladet att de kommer att stödja honom under den här perioden.

Varför hänga ut honom i tidningarna? Sverige har ett problem med droger, problemet ligger mest i de personer som inte vet vad droger är och genast beskyller personer som tar eller tagit narkotika att vara knarkare. Och med knarkare tänker de personer som inte kan ta hand om sig själva, har ett liv i misär och mår väldigt dåligt. Men de har tagit sig dig själva och det är skit de håller på med så de ska skit ha. Så är det inte. Droger skapar väldiga problem för många människor, men det finns även många människor som kan handskas med droger. Vi kan ju ta något av de lagliga alternativen som exempel, alkohol. Alkohol skapar stora problem både för människor och samhället. Familjer splittras och liv går i kras. Men de flesta av Sveriges befolkning dricker alkohol vid olika tillfällen, en del oftare och en del mer sällan. Men jag lovar dig, tidningen kommer inte att skriva att en kändis tog sig ett järn under en fotbollsmatch. Ja visst, narkotika är olagligt. Anledningen till att det är olagligt är väl för att skapa ett tryggt samhälle, skydda oss medborgare. Men jag kan också säga med stor säkerhet, att ingen kom till skada för att Ola (om han nu gjort det) tog kokain.

"Det är många som tar skada under produktion och transport till Sverige". Men det har ingenting med jag vill säga att göra. En person tar en drog en gång, eller fler, och därför ska hans ansikte och namn finnas på löpsedeln. Låt de vara så länge de inte gör något som skadar en människa eller samhället.

"Kat kostar det svenska samhället hundratals miljoner kronor årligen enbart i fängelseplatser för dömda kurirer. Holländska staten tjänar cirka 250 miljoner om året i skatt på katimporten." Stod det i Sydsvenskan idag. Kanske det vore något för Moderaterna? De vill ju gynna företagare, och skatteintäkter är ju bra för vår ekonomi. Tänk på det Reinfeldt!Kommentarer


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback