Senaste inläggen
Kategorier Arkiv Länkar
RSS 2.0


bloglovin

MLM - Pyramidspel

Hittade ett par artiklar angående ett MLM-företag i Sydsvenskan inatt. En av dem handlade om hur en handläggare på Arbetsförmedlingen tipsat en ung människa som sökte sommarjobb om hur hen kunde tjäna extra pengar. De hade bestämt träff utanför hens arbete för en fika där hen förklarade hur det skulle gå till. Hen ritade på ett papper och det den unga såg framför sig var en pyramid.
 
MLM-företag drabbas alltid att kallas för pyramidspel men pyramidspel är olagligt och får inte bedrivas i Sverige, det är säkert likadant i de flesta andra länder också. Pyramidspel är att de på toppen tjänar alla eller de mesta av pengarna, men hur ser det ut i alla andra företag så som Ikea, Volvo med flera? Hur ofta blir en lagerarbetare VD och hur stor är chansen? I MLM-branschen kan vem som helst hamna i toppen och den som är nyare kan tjäna mer än den som hållit på längre. Där får man betalt för hur mycket och bra man arbetar.
 
Om företag håller på med olagligheter är det klart att de ska granskas och allt ska klaras upp men att hela tiden ge sig på MLM-företag tycker jag inte om. Jag tycker det är en bra idé med MLM även om jag själv inte arbetar med det. Det är den bästa chansen för den "vanliga Svensson" att tjäna bra med pengar trots dåliga förutsättningar i övrigt.
 
Åter till ynglingen. Handläggaren från Arbetsförmedlingen gjorde inte det snyggaste det får jag erkänna. Om man arbetar på ett sådant ställe måste man kunna skilja på jobben och inte blanda dessa två. Man får helt enkelt gå andra vägar för att hitta medarbetare. Låt Arbetsförmedlingen ta hand om sin anställde och sluta klanka på MLM.   
 
 
*MLM - Multi Level Marketing (Network marketing)Kommentarer


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback