Senaste inläggen
Kategorier Arkiv Länkar
RSS 2.0


bloglovin

Portugal - Resten

Andra dagen började med frukost kl 09 tillsammans alla fyra. Sedan begav vi oss mot tunnelbanan och tog oss ut till stället där världsutställningen fanns och där vi skulle gå in på det stora akvariet de har där, det är världens näst största akvarium, Oceanário de Lisboa. Där är sju miljoner liter saltvatten, måste tagit ett tag att fylla. Där var väldigt många sorters fiskar från hela världen, coola fiskar, fula fiskar, vackra fiskar. Väldigt fascinerande.

Tillbaka in mot centrum tog vi oss med buss för att senare vandra upp på en av de alla kullarna där vi hittade ett lokalt litet bryggeri där vi gick in och tog en varsin öl. Det var en god öl, jag tog den mörka av dem. En av deras öl hade sålts vidare till ett större bryggeri, Sagres, och hade nu det namnet men receptet var detsamma tydligen. Efter det gick vi till den kända järnhissen som fraktar folk upp och ner för att slippa backar och trappor, vi såg på utsikten men åkte aldrig hissen.

På kvällen tog vi oss åter upp på samma kulle till samma stadsdel och hittade ett litet ställe där de spelade Fado. Vi åt och drack, lyssnade på sång och spel, köpte en skiva. Jag fick till och med en smekning på armen av sångerskan, tror hon ville ha mig men hon var inte riktigt min typ.

Sista heldagen så åkte vi till Sintra och kikade på det kungliga palatset som ligger högt upp på kullarna där. Det var helt obeskrivlig utsikt, mycket vackert. Bussresan upp på den smala vägen, nära till kanten var också en upplevelse. Palatset var mycket speciellt utformat, ni kan se på bilder som senare ska komma upp på hemsidan. Parken som låg runt omkring var mycket spännande och härlig att gå i, där fanns träd från hela världen, byggnader, statyer och annat dök upp överallt. Vi stötte nästan inte på någon när vi gick där, mycket harmoniskt och trevligt. Hemvägen från Sintra tog vi bussen via Cascais som vi trodde skulle ta ca 30 minuter men det tog nästan en timme längre tid och det var också en bussresa att komma ihåg. Slingriga vägar, nära till kanten, nära till byggnader men en helt underbar utsikt, speciellt när vi kom ut längs kusten så vackert det var.

Vi besökte fort och borgar, såg många vackra byggnader, njöt av värmen, åt god mat. Det var mycket härliga och roliga dagar i Portugal och det finns absolut en möjlighet att besöka landet igen, men det får vänta.

Stort Tack till familjen Ivarsson för en underbar resa!

Ha en bra dag nu allihopa så ska jag försöka få bort min förkylning så jag kan jobba smärtfritt.
Kommentarer


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback