Senaste inläggen
Kategorier Arkiv Länkar
RSS 2.0


bloglovin

Portugal - dag 1

Hej och välkomna. Nu ska jag berätta om resan som jag gjorde till Portugal i början på mars detta året, alltså för en och en halv vecka sedan. Resan gjorde jag tillsammans med min kompis Camilla och hennes föräldrar, Kjell och Marianne.

Lördagen den 3 mars ringde klockan tidigt på morgonen, så tidigt att jag inte kommer ihåg hur tidigt, men jag blev i alla fall upplockad utanför min lägenhet en bit över sex för att åka bron över till Köpenhamn därifrån flyget skulle gå 08:30. Allt gick bra, incheckning och säkerhetskontroll gled vi förbi utan trassel, vilket var skönt. När vi ätit lite frukost på flygplatsen så började vi gå mot gaten som så klart låg allra längst bort och när vi nästan var framme tänkte vi att det är bäst att gå på toaletten så jag och Camilla började se oss kring. Det var långa köer överallt så vi bestämde oss för att gå lite längre bort och hitta större toaletter med mindre kö, när vi kom till den så var den stängd pga städning så vi fick gå ännu längre. När allt kisseri var överstökat och vi var på väg mot gaten igen såg vi Camillas far stå och vinka på oss, vi var tydligen lite sena till att boarda, man skulle vara där 30 minuter innan. Så det blev lite halvjoggande mot planet. Vi kom på.

Efter en ca 3,5h timme flygning plus en timme tillbaka i tiden så landade vi på Lissabons flygplats. Då skulle vi bara ta oss till lägenheten som de hade hyrt och vi skulle bo i de dagarna vi var där. Först skulle vi leta upp bussen vi skulle ta, Kjell hade en bra beskrivning på papper vi följde, problemet var bara att just den bussen inte gick på lördagar. Men vi hittade en annan buss med samma slutstation som vi ändå skulle ha, Cais de Sodré. Efter en varm och härlig bussresa med ståplats kom vi fram till terminalen där vi skulle ta båt över sundet, det köptes biljetter och vi kom över vattnet. Där missade vi precis den bussen vi skulle ta så vi spenderade 40 minuter vid kajen. Men det gjorde absolut ingenting då vi hade sol och värme på oss och mycket att se, det var vackert ut över vattnet med Lissabon på andra sidan. Tillslut kom bussen och vi hoppade på.

Vi anlände till lägenheten, åkte hissen upp och klev in. Det första vi märkte att där var kyligt så vi såg på termometern och den visade 14 grader. Vi såg oss runt, tittade på utsikten och sedan försökte vi tända lampor och få igång varmvattenberedaren men upptäckte att vi inte hade någon el. Efter letande efter en strömbrytare och kontakt med de som har hand om det administrativa fungerade fortfarande ingenting. Tydligen blivit fel någonstans på vägen och räkningarna hade inte blivit betalda. Så utan el och utan vatten bestämde vi oss för att ta oss tillbaka in till Lissabon och hitta ett hotell, Camilla hittade ett bra förslag i den Lissabon-boken hon läste. Residence Florescente.

Det låg mitt i centrala Lissabon, när vi gick utanför portarna möttes vi genast av inkastare, fast bara om vi gick åt höger. Hotellet var fräscht och fint, rummen låg på femte våningen och vi hade en fin utsikt över Lissabon från vårt badrum. Vi checkade in på hotellet mellan 18-19 på kvällen så vi hade haft en lång resdag med strul och sådant så det var skönt att kunna lämna av väskorna. Kjell och jag gick ut en runda för att leta reda på vatten att ha på rummet, vi gick länge men bestämde oss sen för att gå tillbaka till hotellet och fråga i receptionen som berättade om ett ställe inte så långt borta. Vi försökte hitta det men det gick inte. Efter en lång tid köpte vi små flaskor med vatten på Subway för att sedan när vi kom tillbaka till hotellet få reda på att det hade de där också, han trodde att vi bara var på jakt efter stora flaskor.

Efter allt vattenletande gick vi alla fyra ut för att hitta någonstans att äta vilket vi efter ett tag gjorde. En liten mysig restaurang men med lite för mycket ljus, alltså inte levande ljus utan ljusa lampor. Maten var god, vinet var gott och ölen var god. Efter middagen gick vi tillbaka till hotellet, vi var trötta men jag och Camilla sa att vi i alla fall skulle gå och se in på Hard Rock Café som låg runt hörnet. Och några rom & cola och öl senare var vi på gång. Bakom baren stod bartenders med namn Barbosa och Fabio, de var trevliga och visste vad service var. Det var lördag kväll så det blev vildare och vildare, middagsborden plockades undan och ett dansgolv öppnade sig. Sen var det dans i ett antal timmar, fullt ös, några vinkade upp mig på scenen för att jag skulle dansa där så det gjorde jag. Jag vet inte riktigt vad klockan var när vi kom tillbaka till hotellet.
Kommentarer

Postat av: Pisan

Låter som en bra avslutning på en strasslig o strulig början av dagen :) Hoppas resten av tiden oxå var bra, o utan massa trassel :D

2012-03-14 @ 17:31:12


Postat av: Camilla

Those dancing days :)

2012-03-17 @ 15:45:03


Postat av: Michael

Ja det var verkligen härliga tider! Tack!

2012-03-17 @ 16:03:54
URL: http://blogg.michael-lind.seKommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback